Olympia­komitean henkilöstö pettynyt johtajiensa toiminta­tapoihin Lehtimäen häirintä­tapauksessa – antaa tukensa ulkopuoliselle selvitykselle

Henkilöstön mielestä häirinnän uhreiksi joutuneet naiset ovat roolimalleja.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi maanantaina eroavansa tehtävästään.

31.3. 16:40 | Päivitetty 31.3. 16:47

Suomen olympiakomitean henkilöstö kertoo olevansa pettynyt tapaan, jolla huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen häirintätapausta, sen tutkintaa ja Lehtimäen jatkopestiä on käsitelty OK:n hallituksessa ja julkisuudessa.

”Henkilöstö peräänkuuluttaa puheenjohtajistolta ja hallitukselta suoraselkäisiä päätöksiä ja vastuunkantoa, sekä johtamis-, toimintatapa- ja päätöksentekokulttuurin tervehdyttämistä”, henkilöstö sanoo torstaina iltapäivällä julkaisemassaan lausunnossa.

Henkilöstö kertoi toimittaneensa näkemyksensä OK:n hallituksen tietoon ennen sen keskiviikkoista kokousta.

”Sanoudumme jyrkästi irti siitä toimintatavasta, jolla Mika Lehtimäen työsuhteen jatkamista on käsitelty ja miten siitä on päätetty. Se ei ole Olympiakomitean henkilöstön arvojen mukainen toimintatapa.”

”Henkilöstö pitää oikeansuuntaisena hallituksen keskiviikon päätöstä saattaa alkuperäinen häirintätapaus, sen tutkinta ja Lehtimäen jatkopestiin liittyvän päätöksenteon asianmukaisuus ulkopuolisen, riippumattoman tahon selvitettäväksi.”

OK:n henkilöstö tuomitsee jyrkästi kaiken epäasiallisen käytöksen ja häirinnän.

”Haluamme, että siihen suhtaudutaan Olympiakomiteassa, liikunnassa ja urheilussa, ja koko yhteiskunnassa eettisesti, moraalisesti ja juridisesti korkeimmin mahdollisin standardein.”

Henkilöstö sanoo myös olevansa pahoillaan työkaveriensa puolesta, jotka ovat kokeneet epäasiallista käytöstä ja häirintää.

”Heillä on meidän täysi tukemme. Koemme, että häirinnän uhreiksi joutuneet naiset ovat roolimalleja, joiden rohkeuden ansiosta voidaan rakentaa parempaa liikuntaa ja urheilua – ja parempaa maailmaa.”

Henkilöstön mielestä häirintään syyllistyneillä henkilöillä ei ole toimintaedellytyksiä Olympiakomitean työyhteisössä.

”Haluamme jatkossakin noudattaa tiukasti urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa. Niin tiukasti, että emme epäröi kohdentaa tutkintaa ja kovimpia mahdollisia seuraamuksia itseemmekään, vaikka kyse olisi kaikkein ylimmästä ja näkyvimmästä johdostamme.”

”Modernissa suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa häirintätapauksiin täytyy puuttua myös silloin, kun se tekee kipeää meille itsellemme. Se on ainoa mahdollinen toimintatapamme tulevaisuudessa”, henkilöstö sanoo lausunnossaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat