HIFK kutsui Roope Taposen takaisin Kiekko-Espoosta – harva tietää Taposen torjuneen tällä kaudella myös Imatran Ketterän peli­paidassa

21-vuotias maalivahti on torstai-iltana IFK:n kakkosmaalivahti.

HIFK:n torstai-illan kakkosvahti Roope Taponen on pelannut pääosan kautta Kiekko-Espoossa. Kuvassa Taponen esittelee melojatuuletustaan Ilveksen maalivahtina.

31.3. 17:55

Jääkiekon Liigan runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Helsingin IFK on tehnyt kaksi muutosta kokoonpanoonsa ennen torstai-illan puolivälieräottelua Turun Palloseuraa vastaan.

Maalivahti Roope Taponen palasi sopimusseuraansa loppukaudeksi Mestis-seura Kiekko-Espoosta ja korvaa kakkosvahtina Eemil Vinnin. Taponen, 21, on toiminut IFK:n luukkuvahtina myös runkosarjassa.

Taponen on pelannut tällä kaudella Liigaa lainapelaajana Tampereen Ilveksessä. Viiden pelatun ottelun saldona on torjuntaprosentti 87,16 sekä päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo 2,77.

Pääosa kautta on kulunut Mestiksen Kiekko-Espoossa, jossa hän oli runkosarjan paras maalivahti niin päästettyjen maalien keskiarvolla (1,91) kuin torjuntaprosentilla (93,02) mitattuna.

Taponen pelasi Mestiksen runkosarjassa 25 ottelua, joista yksi alkoi Imatran Ketterän pelipaidassa.

Kiekko-Espoo matkusti maaliskuun 9. päivänä Imatralle, mutta unohti vieraspaitansa Espooseen, joten Taponen ja muu espoolaisjoukkue pukeutui kahden ensimmäisen erän ajaksi Ketterän valkoisiin vieraspaitoihin, jotka näkyvät myös ottelun koostevideossa.

Kiekko-Espoo sai omat paidat kolmanteen erään ja voitti ottelun jatkoajalla 5–4. Ketterä pelasi koko ottelun sinisissä kotipaidoissaan.

Toinen muutos liittyy pakistoon. Rony Ahonen palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa kolmosparista edellisen ottelun jatkoaikaratkaisijan Miro Karjalaisen tilalta. Sam Jardine putoaa Ahosen tieltä kokoonpanon ulkopuolelle.

HIFK:n ja TPS:n puolivälieräsarja on kahden ottelun jälkeen tilanteessa 1–1. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat