Aleksander Barkov laukoi kaksi maalia – joukkuekaverin syöttösaldo NHL:n kovin 30 vuoteen

Barkovin seurakaveri Jonathan Huberdeau rikkoi NHL-ennätyksen vasempien laitahyökkääjien yhden kauden syöttöpisteissä.

Jonathan Huberdeau (vas.) liekehtii Aleksander Barkovin kanssa Floridassa.

1.4. 7:36

Suomalaistykki Aleksander Barkov auttoi Florida Panthersin kirkkaaseen kotivoittoon jääkiekon NHL:ssä. Vieraisille tullut Chicagon Blackhawks ei saanut aikaiseksi yhtäkään maalia ja ottelu päättyi Floridan eduksi 4–0.

Barkov vastasi sekä ensimmäisen että kolmannen erän ainoista maaleista. Maalien myötä Panthers-kapteeni kasvatti kuluvan kauden maalipottinsa jo 31 maaliin.

Suomalainen sai kiekon sisään ensimmäistä kertaa jo kun ottelu oli vanhentunut vasta 41 sekuntia, mutta videotarkistus vahvisti Barkovin potkaisseen kiekon sisään, minkä vuoksi maali hylättiin.

Barkovin seuratoveri Jonathan Huberdeau rikkoi ottelussa NHL-ennätyksen vasenta laitaa pelaavien hyökkääjien yhden kauden syöttöpisteillä. Laiturilla on tilillään tältä kaudelta jo 71 syöttöpistettä. Rikkoutunut ennätys oli peräisin kaudelta 1992–93.

Floridan vuonna 2011 varaama Huberdeau on napsinut koko NHL-uransa aikana kunnioitettavat 400 syöttöpistettä ja 191 maalia.

Huberdeaun ennätyssyötöstä syntyi Barkovin ottelun ensimmäinen maali.

”Olen varmaankin sanonut riittävästi hyviä asioita ’Hubysta’ urani aikana... Olemme niin onnekkaita, että meillä on organisaatiossamme hänen kaltaisensa ihminen”, Barkov sanoi joukkueen Twitter-tilillä.

Panthersilla oli muutakin syytä juhlaan, sillä kyseessä oli kuluvan kauden 28:s kotivoitto, mikä on joukkueen uusi ennätys.

Nollapelin pelannut Florida-vahti Sergei Bobrovski torjui kiekon 37 kertaa. Kentän toisella puolella torjunut Collin Delia puolestaan nappasi talteen 40 kiekkoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat