FSB-kenraalin tytär riensi apuun ja pelasti kohun aiheuttaneen venäläisvoimistelijan: ”Sopii hyvin kuvaan”

Sotatoimia tukevaa Z-kirjainta esitellyt voimistelija Ivan Kuliak liittyi Zasport-urheiluvälinevalmistajan talliin, jolla on siteitä Venäjän turvallisuuspalveluun.

Ivan Kuliak tukee avoimesti Vladimir Putinin hyökkäyssotaa.

1.4. 9:25 | Päivitetty 1.4. 11:26

Venäläinen voimistelija Ivan Kuliak kohahdutti maaliskuun alussa urheilumaailmaa poseeraamalla palkintokorokkeella Z-kirjain rinnassaan. Kyseinen tunnus symboloi tuenilmausta Vladimir Putinin johtamalle hyökkäyssodalle Ukrainassa.

Lue lisää: Venäläis­voimistelija nousi palkinto­korokkeelle sotilas­ajo­neuvoissa nähty Z-kirjain rinnassaan – ”Oli ehdottomasti hänen oma ajatuksensa”

Z-kirjaimen esittelyä on harrastanut sittemmin muitakin venäläisurheilijoita, kuten uinnin olympiavoittaja Jevgeni Rylov. Hänen kohdallaan tempaus johti yhteistyökumppani Speedon irtisanoutumiseen.

Lue lisää: Olympia­voittaja esiintyi Putinin juhlassa Z-kirjain rinnassaan – Speedo irtisanoi yhteistyön

Nyt Kuliak ja Rylov ovat kuitenkin löytäneet taustalleen uuden sponsorin. Norjalaisen NRK:n mukaan heitä sekä muita kansallismielisiä venäläisurheilijoita tukee jatkossa Zasport-niminen urheiluvälinevalmistaja.

Zasportin omistajalla Anastasija Zadorinalla on vahvat siteet Venäjän poliittiseen johtoon, sillä hän on Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n kenraalin tytär.

Zasport on toiminut ennenkin yhdessä Venäjän olympiakomitean kanssa, ja nyt sen johtotähdiksi liittyi useita meritoituneita urheilijoita.

Kuliakille ja Ryloville tekevät seuraa esimerkiksi taitoluistelun olympiamitalistit Nikita Katsalapov ja Viktorija Sinitsina.

Norjalainen armeija-asiantuntija Geir Hågen Karlsen kommentoi Zasport-yhteistyötä NRK:lle.

”FSB:llä on sormensa syvällä bisnesmaailmassa. Tämä sopii hyvin kuvaan. Niin rahallisesti kuin poliittisesti”, Karlsen sanoo.

”Venäjä on korruptoitunut päästä varpaisiin.”

Karlsenin mukaan sponsorisopimus eristää urheilijoita entistä enemmän muusta maailmasta.

”Mitä enemmän vaikuttajia profiloituu Kremliin ja sotaan, sitä suuremmaksi etäisyys länteen kasvaa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat