Riitta-Liisa Roponen päättää kansainvälisen uransa – suunnittelee kilpailemista tyttärensä kanssa

43-vuotias Riitta-Liisa Roponen ei hiihdä enää ulkomailla, mutta aikoo jatkaa uraansa Suomessa.

Riitta-Liisa Roponen edusti Suomea Oberstdorfin MM-kisoissa 2021.

1.4. 11:38

Riitta-Liisa Roponen aikoo jättää maastohiihdon kansainväliset ladut. Roponen kertoi päätöksestään Rovaniemen SM-hiihtojen tv-lähetyksessä Ylellä.

Roponen aikoo kuitenkin jatkaa uraansa kotimaan laduilla. Tänään hän kilpailee Ounasvaaralla viiden kilometrin kilpailussa vapaalla hiihtotavalla.

”Olen luvannut Idalle, että jos hän haluaa joskus hiihtää äidin kanssa sprinttiviestissä SM-kisoissa, niin olen valmis”, Roponen kertoi Ylelle ja viittasi 18-vuotiaaseen tyttäreensä.

Roponen, 43, kilpaili ensi kertaa arvokisatasolla vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002. Viime talvena hän oli Saksan Oberstdorfissa mukana Suomen MM-pronssijoukkueessa 4x5 kilometrin viestissä.

Uraan mahtuivat yhdeksät MM-kisat sekä viidet olympialaiset. MM-kisoissa Roponen voitti seitsemän mitalia, joista kaksi on kultaisia 4x5 kilometrin viestistä ja yksi kultainen pariviestistä.

Olympialaisissa hän voitti viestipronssia Vancouverissa vuonna 2010.

”Olympiamitali on arvokkain saavutus, jonka olen saanut”, Roponen sanoi Ylelle.

Pekingin olympialaiset jäivät hiihtäjäkonkarilta haaveeksi rikkonaisen kauden takia. Roponen hiihti alkukaudella maailmancupin kisoissa, mutta vastoinkäymiset vaikeuttivat loppukautta.

Oikaisu: Riitta-Liisa Roponen debytoi arvokisoissa Salt Lake Cityn 2002 olympialaisissa, ei 2003 MM-hiihdoissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat