Krista Pärmäkoski vahvisti Ylelle jatkavansa hiihto­uraansa: ”En ollut vielä valmis lopettamaan”

Pärmäkoski voitti Pekingin olympialaisissa pronssin kymmenellä kilometrillä.

Krista Pärmäkoski Rovaniemellä viiden kilometrin (v) kilpailun jälkeen kuvattuna.

3.4. 11:11

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski jatkaa hiihtouraansa ensi kaudella. Pärmäkoski kertoi asiasta Ylen lähetyksessä SM-hiihdoista.

”Olen päättänyt jatkaa. Toki sitä on aika pitkään pyöritellyt, mutta päätös on tullut jo talven aikana. Ei sitä viime viikkojen aikana tehty”, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Pärmäkoski, 31, voitti helmikuussa Pekingin olympialaisissa pronssin kymmenen kilometrin (p) kilpailussa. Pyeongchangissa neljä vuotta aiemmin hän voitti kolme henkilökohtaista mitalia.

Ensi kaudella hiihtäjien kalenterissa on MM-kisat. Pärmäkoski on voittanut urallaan 12 arvokisamitalia, mutta ei vielä yhtään kultaista. Viime vuoden naisten kilpailuita hallinnut Norjan Therese Johaug lopetti uransa tähän kauteen.

”En ollut vielä valmis lopettamaan. Nälkää riittää edelleen. Oli tällekin kaudelle tavoite, että voittaisin sen olympiakullan, mutta ensi kaudella on taas uusi mahdollisuus.”

Ounasvaaralla Rovaniemellä hiihdettävissä SM-kisoissa Pärmäkoski jätti sunnuntain 30 kilometrin (p) kilpailun väliin. Hänelle oli noussut hieman lämpöä lauantai-iltana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat