Lauri Markkasta odottaa erikoiset pudotus­peli­karsinnat – näin Cleveland voi saada kaksi ottelupalloa

NBA:n pudotuspelikarsinta eroaa merkittävästi jääkiekon Liigan käyttämästä mallista.

Lauri Markkasen ja Clevelandin kausi jatkuu runkosarjan jälkeen ainakin yhden ottelun verran.

6.4. 11:34

Cleveland Cavaliersin ja Lauri Markkasen haaveet suorasta paikasta koripallon NBA:n pudotuspeleihin romuttuivat tiistain kierroksella, kun joukkue taipui sarjan häntäpäähän kuuluvalle Orlando Magicille lukemin 115–120.

Clevelandilla on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua mutta kausi jatkuu senkin jälkeen – ainakin yhden ottelun verran.

NBA:ssa on käytössä niin sanottu pudotuspelikarsinta (play-in), joka Suomessa tunnetaan jääkiekon Liigan puolelta pudotuspelien ensimmäisenä kierroksena. NBA:n käyttämä malli eroaa kuitenkin merkittävästi Liigan käyttämästä.

Samaa on oikeastaan vain se, että otteluissa nähdään runkosarjassa sijoille 7–10. sijoittuneet joukkueet.

Liigassa otteluparit ovat 7.–10. ja 8.–9., ja jatkoon on vaadittu enemmän kuin yksi voitto. NBA:ssa runkosarjan seitsemäs kohtaa kahdeksannen, ja paikka pudotuspeleihin irtoaa yhdellä voitolla.

Hävinneellä on kuitenkin vielä toinen ottelupallo, sillä se kohtaa voittajan yhdeksänneksi ja kymmenenneksi sijoittuneiden mittelöstä.

Sijoilta 9–10 pudotuspeleihin ponnistavan pitää siis voittaa kaksi ottelua, sijoilta 7–8 riittää yksi otteluvoitto.

Markkasen edustamalla Clevelandilla onkin seuraavassa ottelussa paikka varmistaa kaksi ottelupalloa, sillä joukkue kohtaa Brooklyn Netsin. Voitolla Cleveland on varmasti vähintään kahdeksas, todennäköisesti seitsemäs.

Viimeisessä runkosarjaottelussa vastaan tulee itäisen konferenssin kolmantena olevan Milwaukeen, joten siitä ottelusta on vaikea povata menestystä.

Tappiokaan ei välttämättä pudota Clevelandia yhdeksänneksi, mutta yhdellä voitolla joukkue pääsee tilanteeseen, jossa vielä yksi voitto tuo pudotuspelipaikan.

Juttua korjattu 7.4. kello 13.30: Clevelandin viimeinen vastus on Milwaukee, ei Miami.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat