Ville Peltosen HIFK-projekti päättyi kesken kaiken: ”Pettymys on kova”

Liigan välieriin tulivat otteluparit Tappara–KooKoo ja Ilves–TPS.

HIFK:n maalivahti Niilo Halonen joutui vähän väliä ahtaalle seitsemännessä puolivälierässä.

6.4. 21:37

Turku

TPS:n maalivahti Andrei Karejev pysäytti Helsingin IFK:n taipaleen jääkiekon SM-liigakaudella puolivälierien seitsemännessä pelissä Turun Palloseuraa vastaan.

TPS voitti 3–1, kun Markus Nurmi löi kiekon tyhjään maaliin.

Liigan välieräparit lyötiin lukkoon keskiviikkona. Runkosarjan voittaja Tappara kohtaa yllättäjä KooKoon ja Ilves saa vastaan TPS:n.

TPS pelasi viime kaudella Liigan loppuottelussa, ja tuore päävalmentaja Jussi Ahokas on vienyt seuran nyt ainakin neljän joukkoon.

”Oli todella kova sarja, ja IFK oli erittäin hyvä”, Ahokas sanoi mediatilaisuudessa. ”Pystyimme ottamaan aika paljon pois heidän huikeasta hyökkäysmateriaalistaan.”

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen suri kauden ennenaikaista päättymistä, joka johtui monista asioista: pelin heittelehtimisestä, loukkaantumisista ja koronaviruksesta, joka riehui aina väärään aikaan joukkueen keskuudessa.

”Pettymys on kova ja kestää jonkin aikaa päästä tästä yli, ja saa kestääkin”, Peltonen sanoi HS:lle.

Peltonen sanoi, että IFK:lla oli pudotuspeleissä korkeintaan pari ottelua, joissa joutui tekemään valintoja kokoonpanoon. Muissa otteluissa kentälle lähtivät vain terveet pelaajat, eikä heitäkään aina tuntunut olevan riittävästi.

”Ei ole selittämistä. Kaikki keinot ovat olleet käytössä. Hieno kasvutarina ja oltiin sillä lailla lähellä.”

HIFKin puolustaja Yohann Auvitu ratkaisi kuudennen pelin tiistaina ja antoi suuntaviivat keskiviikon ottelulle tarkalla alanurkkalaukauksellaan.

TPS-vahti Karejev on pelannut erittäin hyvät play offsit, mutta matala kiekko maskin takaa oli liikaa.

Ensimmäinen erä oli oli täysin IFK:n hallintaa, mutta toisessa pallo alkoi vieriä täysin toiseen suuntaan. Ihan kuin IFK olisi jähmettynyt odottamaan jotain, mitä ei ollut edes tulossa.

Näin tärkeissä ja isoissa peleissä ei ole varaa lipsua. Ensin Juhani Jasu tasoitti läpimurrollaan, kun Teemu Turunen ei saanut TPS:n kapteenia kiinni.

TPS:n tasoituksen jälkeen alkoi hallitsematon jäähyralli, jossa lensi ensin IFK:n Johan Motin ulos Topias Haapasen päähän osuneen taklauksen jälkeen. Ei mennyt kovin kauan, kun TPS:n Jonne Tammela lensi ulos polvitaklauksesta.

Toisessa erässä tuomittiin 38 minuuttia jäähyjä, ja rikkonaisuus sopi paremmin TPS:lle kuin stadilaisille vieraille.

Aarne Intonen käytti ylivoimaa hyväkseen, kun hän vei TPS:n johtoon. Laukaus etukulmaan oli liian tarkka Niilo Haloselle.

Nuori hyökkääjä Mikael Pyyhtiä on ollut yksi TPS:n ratkaisupelaajista puolivälierissä ja runkosarjassa ennen tätä.

”Erittäin hyvät fiilikset. Tämä oli meidän tavoite, että päästään pelaamaan mitaleista ja nyt yritetään mennä loppuun asti”, Pyyhtiä sanoi.

Pyyhtiä kuvasi ottelua hyvin pitkälti samanlaiseksi kuin aikaisempia pelejä. IFK aloitti kovaa, mutta toinen erä kääntyi TPS:lle.

”Pienet asiat ratkaisivat.”

Kotiyleisöllä on oikeus kannustaa ketä haluaa, mutta Tammelan polvitaklaamaksi joutunut Jere Innala sai kovan kohtelun. Yleisö buuasi joka kerta, kun Innala tuli jäälle varsinkin kun hän koski kiekkoon.

Samoja vaihtoja pelasi Haapanen, joka sai kevyen kolhun päähänsä. Tietenkin Haapanen sai pelata rauhassa – se kuului kotijoukkueen etuihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat