Virolainen huippupyöräilijä lähti korkean paikan leirille Ruandaan ja päätyi hulvattomaan kilvanajoon paikallisen nuorukaisen kanssa

Rein Taaramäe löysi Ruandasta leiriolot, joita hän pitää pitkän uran parhaina.

6.4. 18:06

Kokenut ja meritoitunut virolainen ammattipyöräilijä Rein Taaramäe on ajanut omia reittejään tämän kauden harjoitusleireillä.

Cycling Newsin mukaan 90 prosenttia eurooppalaisista korkeimman tason ammattipyöräilijöistä harjoittelee talvella manner-Espanjassa tai Kanariansaarilla.

Taaramäe, 34, lähti kuitenkin tänä vuonna eri suuntaan ja valmistautui kauteen neljän viikon korkean paikan leirillä keskiafrikkalaisessa Ruandassa, joka isännöi maantiepyöräilyn MM-kisoja vuonna 2025.

”Se oli paras kokemani harjoitusleiri 15-vuotisella ammattilaisurallani”, Taaramäe sanoi Cycling Newsille.

Urallaan muun muassa kaksi Espanjan ympäriajon etappivoittoa saavuttanut Taaramäe viihtyi 2 000 metrin korkeudella Ruandassa myös siitä päätellen, että nyt hän on siellä uudelleen.

Taaramäen belgialainen työnantaja Intermarche-Wanty-Gobert-talli julkaisi leiriltä hulvattoman videon, jolla Taaramäe on vaihtanut ajopeliä paikallisen nuorukaisen kanssa ja lähtenyt leikkimieliseen kilvanajoon.

Nuorimies polkee Taaramäen ultrakevyellä kilpapyörällä suihkuläpsyt jaloissa, ja virolainen sotkee täysissä ammattitamineissaan pitkällä ja raskasrakenteisella pyörällä, joka lienee tarkoitettu myös pienimuotoiseen tavarankuljetukseen.

Taaramäellä on myös mukavia kilpailumuistoja Ruandasta. Vuonna 2019 hän sijoittui toiseksi siellä vuosittain ajettavassa etappikilpailussa.

Viime vuonna Taaramäe voitti Espanjan ympäriajossa kolmannen etapin. Tänä vuonna hän toivoo pääsevänsä ajamaan suurista ympäriajoista ainakin Italian Giron, jolla hän voitti yhden etapin vuonna 2016.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat