IS: Entinen liigakiekkoilija Hannu Pikkarainen sai kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen raiskauksesta

Pikkarainen ja uhri olivat perhetuttuja keskenään.

Hannu Pikkarainen vuonna 2014.

6.4. 20:16

Entinen pääsarjatason jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen tuomittiin keskiviikkona raiskauksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa. Asiasta kertoi aikaisemmin keskiviikkona muun muassa Ilta-Sanomat.

Rikos tapahtui 14. kesäkuuta 2020 Helsingissä.

”Asiassa on selvitetty Pikkaraisen olleen sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa käyttäen hyväksi sitä, että asianomistaja on ollut uni- ja päihtymystilastaan johtuen kykenemätön ilmaisemaan tai muodostamaan tahtoaan”, käräjäoikeuden julkisessa selosteessa todetaan.

Tapahtumien kulku oli käräjäoikeuden mukaan pääosin riidaton. Raiskaus tapahtui juhlien jatkoilla uhrin kotona, kun uhri oli mennyt sängylle lepäämään ja nukahtanut.

Pikkarainen ja uhri olivat perhetuttuja keskenään. Pikkarainen velvoitettiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 5  000 euroa ja tilapäisestä haitasta 4 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Pikkaraisen, 38, uran pitkäaikaisin seura oli Helsingin IFK, jossa hän pelasi jo juniorina ja SM-liigassa useaan otteeseen. Lisäksi hän pelasi muun muassa Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Saksassa.

Vuonna 2018 päättyneellä urallaan Pikkarainen pelasi kolme maaottelua euroturnauksessa kaudella 2006–2007.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat