Risto Kauppisen epätavallinen tuplarooli purkautuu – jättää Salibandyliiton

Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajana työskentelevä Kauppinen myöntää, että joissain asioissa liitojohdon ja urheilijoiden edunvalvonta voivat mennä ristiin.

Risto Kauppinen toimi Salibandyliiton puheenjohtajana vuodesta 2018.

7.4. 10:23

Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen eroaa tehtävästään kesken hallituskauden. Kauppinen aloitti puheenjohtajana tammikuusta 2018 lähtien ja on toista kautta tehtävässään.

Eronsa syyksi Kauppinen kertoo halun keskittyä palkkatyöhönsä jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana.

Lisäksi Kauppinen haluaa antaa enemmän aikaa perheelleen ja läheisilleen.

”Työssäni jääkiekkoilijoiden edunvalvojana olemme nostamassa toimintamme tavoitetasoa ja tiedossa on, että omat vastuuni/tehtäväni tulevat kasvamaan”, Kauppinen sanoo Salibandyliiton tiedotteessa.

Hän luopuu Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävästä huhtikuun lopulla pidettävässä valtuuston kokouksessa.

Kauppinen aloitti Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajana viime kesänä. Sitä ennen työskenteli ammattiliitto Akavan järjestö- ja talousjohtajana.

Kauppisen toiminta samanaikaisesti Salibandyliiton puheenjohtajana ja toisaalta jääkiekkoilijoiden edunvalvojana on muodostanut epätavallisen asetelman.

Kauppinen myöntää, että joissain asioissa liittojohdon ja urheilijoiden edunvalvonta voivat olla ristikkäisiä.

”Toivottavaa tietenkin on, ettei näin olisi, mutta vahvoja mielipide-erojakin voi tulla. Jatkossa edustan vain urheilijoiden ääntä urheiluyhteisössä”, Kauppinen sanoo tiedotteessa.

Salibandyliiton istuva hallitus ehdottaa valtuustolle, että varapuheenjohtaja Kaarina Vuoren hoitaisi puheenjohtajan pestiä hallituskauden eli vuoden 20123 loppuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat