Pääministeri Boris Johnson: Transnaisten ei pitäisi kilpailla naisten urheilussa – ”Mielestäni se on järkevää”

Seksuaalivähemmistöjä edustava järjestö tyrmäsi Britannian pääministerin näkemyksen transnaisten kilpailukiellosta.

Britannian pääministeri Boris Johnson tutustui uuteen sairaalaan torstaina.

7.4. 14:56

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoo, että hänen mielestään transnaisten ei pitäisi saada kilpailla naisten urheilutapahtumissa.

”Mielestäni biologisten miesten ei pitäisi kilpailla naisten lajeissa. Ehkä on kiistanalaista sanoa näin, mutta mielestäni se on järkevää”, Johnson sanoi BBC:n haastattelussa.

”Jos joudun mielipiteeni takia konfliktiin joidenkin kanssa, sitten pitää selvittää asia. En tarkoita, ettenkö suhtautuisi sympaattisesti ihmisiin, jotka haluavat vaihtaa sukupuoltaan. On tärkeätä, että annamme kaiken tukemme ja rakkautemme ihmisille, jotka tekevät tuollaisia päätöksiä.”

Johnsonin mukaan tällaisia asioita ei voi ratkoa näppärästi yhdellä lainmuutoksella.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyväntekeväisyysjärjestö Stonewall vastasi Johnsonin kommentteihin.

”Transsukupuoliset ansaitsevat samanlaiset mahdollisuudet kuin kaikki muutkin nauttiakseen urheilusta ja transsukupuolisten kategorinen kilpailukielto olisi perustavanlaatuisesti väärin”, Stonewall sanoi tiedotteessaan.

Keskustelu transnaisista naisten urheilussa on keskittynyt viime aikoina transukupuolisen pyöräilijän Emily Bridgesin ympärille.

Stonewallin mukaan ”huippu-urheilu hallitsee näitä keskusteluja”, mutta transsukupuoliset ovat aliedustettuina myös harrastetasolla, jossa ”he jäävät syrjään”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat