Venäläis­poliitikko iski rajun väitteen Suomeen palanneista KHL-pelaajista: ”Heidän sukulaisiaan häirittiin”

Venäjän duuman liikunta- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Dmitri Svištšev sanoo myös, että pelaajat lähtivät kyyneleet silmissä Venäjältä.

KHL-liigassa pelaa enää muutama suomalainen.

7.4. 17:49

Useat suomalaiset jääkiekkoilijat poistuivat Venäjältä ja KHL-liigasta, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan.

Nyt Venäjän duuman liikunta- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Dmitri Svištšev väittää, että suomalaispelaajat olivat pahoillaan ja kyyneleet silmissä, kun he poistuivat.

”He ymmärsivät, että he eivät voi taistella kaikkea Venäjää koskevaa hysteriaa vastaan. Heidän sukulaisiaan häirittiin, he [pelaajat] saivat suoria uhkauksia”, Svištšev sanoo Sport.ru-sivustolla.

Svištševin mielestä ”kaikki tulee paremmaksi”, mutta hän korostaa, että valmentajien pitää huolella harkita, otetaanko poliittisista syistä lähteneitä takaisin.

Svištšev myös arvioi, että lähteneet pelaajat saattavat saada uusissa seuroissaan palkkaa vain viidesosan siitä, mitä he ovat saaneet KHL-seuroissa.

Svištševin mukaan sitäkään ei pidä murehtia, että Jokerit poistui KHL:stä.

”Mitään syytä ei ole olla allapäin, pitää mennä eteenpäin. Meillä on vahvoja joukkueita, hyviä pelaajia. Ulkomaalaiset lähtevät – rahaa vapautuu.”

YK arvioi aiemmin tällä viikolla, että yli neljä miljoonaa ukrainalaista on paennut kotimaastaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

Yhdysvallat ja EU ovat asettaneet ankaria Venäjän-vastaisia pakotteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat