EK:n Taina Susiluoto on Olympia­komitean uusi toimitus­johtaja – haluaa harrastuksista pudonneet lapset takaisin liikunnan pariin

Taina Susiluoto aloittaa Olympiakomitean toimitusjohtajana kesäkuun alussa. Hän työskennellyt aiemmin muun muassa puolustusministeriössä ja kansainvälisissä järjestöissä.

Taina Susiluoto kertoi mediatilaisuudessa tehneensä työurallaan useita vastaavia hyppäyksiä kuin nyt tapahtuu.

8.4. 9:50 | Päivitetty 8.4. 12:41

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Taina Susiluoto on Suomen olympiakomitean uusi toimitusjohtaja.

Suomen olympiakomitea julkisti asian klo 11 alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

Susiluoto, 49, on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.

Hän on aiemmalla työurallaan toiminut mm. osastopäällikkönä työ- ja elinkeinoministeriössä ja puolustusministeriössä sekä asiantuntijana kansainvälisissä järjestöissä. Hän aloittaa työnsä Olympiakomiteassa 1.6.2022.

”On ilo aloittaa Suomen suurimman kansanliikkeen palveluksessa. Liikunnalla ja urheilulla on suomalaisten elämässä merkittävä rooli niin fyysisen kunnon kuin henkisen kestävyyden ja mielenterveyden vahvistamisessa”, Susiluoto sanoo tiedotteessa.

”Koen tärkeäksi, että saisimme pandemian aikana harrastuksista pudonneet 20 000 lasta ja nuorta palaamaan liikunnan pariin. Samalla meidän on kyettävä entistä paremmin tukemaan kilpaurheilijoita ja heidän valmentajiaan kansainväliseen menestykseen, sillä huippuhetket urheilussa liikuttavat meitä kaikkia. On selvää, että viimeaikaiset häirintätapaukset huomioiden tulen tekemään määrätietoisesti työtä vastuullisen ja terveen urheilukulttuurin edistämiseksi.”

Susiluoto kertoi mediatilaisuudessa tehneensä työurallaan useita vastaavia hyppäyksiä.

Susiluoto mainitsi oman urheilutaustansa liittyvän taekwondoon. Perheen kaksi vanhinta lasta kilpailevat lajissa kansainvälisellä tasolla.

Susiluoto kertoi toimivansa itse seuratasolla ja opetelleensa kamppailulajeja aikuisena.

Olympiakomitean hallitus valitsi uuden toimitusjohtajan torstai-iltana pitämässään kokouksessa.

”Saimme runsaasti hyviä hakemuksia, mikä osoittaa ilahduttavaa kiinnostusta Olympiakomitean työtä ja tarkoitusta kohtaan. Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen hallitus päätyi kuitenkin yksimielisesti Taina Susiluodon valintaan. Uskomme saavamme hänestä laaja-alaisen, modernin ja innostavan johtajan, joka kykenee myös menestyksekkääseen laajempien verkostojen johtamiseen”, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo tiedotteessa.

Nykyinen toimitusjohtaja Mikko Salonen on hoitanut tehtävää pian viisi vuotta.

Salonen ilmoitti lähdöstään jo helmikuun alussa. Hän sanoi tuolloin, että on valmis hoitamaan tehtävää kesään saakka.

Olympiakomitea on viime ajat ollut laajan häirintäkohun keskiössä. Tutkittavana on kaikkiaan kolme epäilyä.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki erosi puolitoista viikkoa sitten tehtävästään epäasiallisen käytöksen takia.

Olympiakomitean hallituksen urheilijajäsentä, painonnostaja Anni Vuohijokea epäillään puolestaan epäasiallisesta käytöksestä Pekingin olympialaisissa. Myös hän erosi tehtävästään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat