Tampere juhli Liigan väli­erissä: Ilves kaatoi TPS:n ja Tappara KooKoon: ”Yritin etu­yläseen, mutta meni jostain muualta”

Tappara palautti välieräsarjan ennakoiduille raiteilleen. Ilves otti kuskin paikan omassa sarjassaan.

Tampereen Ilveksen kultakypärä Eemeli Suomi teki lauantaina kaksi ylivoimamaalia Turun Palloseuran verkkoon. Kuvassa Suomi tuulettaa 3–2-voittomaaliaan.

9.4. 16:40 | Päivitetty 9.4. 20:39

Jääkiekon Liigan runkosarjan voittanut Tappara palautti välieräsarjansa ennakoiduille raiteilleen voittamalla huimaa kevättä pelaavan KooKoon vieraskaukalossa 6–3. Ottelusarja on nyt tilanteessa 1–1.

Voittomaalista vastasi päätöserän alussa puolustaja Mikael Seppälä, joka ujutti kiekon läpiajonsa päätteeksi Nick Malíkin vartioiman KooKoo-maalin oikeaan alanurkkaan. Seppälä maalasi myös perjantain välierässä.

”Siinä saatiin alivoima tapettua ja näin, että kaveri lähti leikkaamaan siniviivalle. Pitkällä mailalla sain tökättyä vähän ja kädellä vähän avitettua, että pääsin läpi siitä”, Seppälä kertasi C Moren haastattelussa.

”Yritin etuyläseen, mutta meni jostain muualta.”

Toinen välierä oli edellispäivän šokkihoidon tapaan haastava kirvesrinnoille, sillä KooKoo pommitti epävarmasti jo perjantaina pelanneen Christian Heljangon vaihtoon reilussa kuudessa minuutissa.

Lauantaina Heljangolle merkattiin kolme torjuntaa ja kaksi päästettyä maalia.

”Pitää olla valmiimpana ainakin alussa. Luotetaan tuohon omaan peliin, kyllä se kantaa niin pitkälle kuin kantaa. Meillä on vahva vastustaja, niin pitää pystyä vastaamaan siihen heti alusta”, Seppälä sanoi.

Tappara tasoitti toisessa erässä kahden hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Otto Rauhala kaivoi kiekon Brady Austinille (3–2) ja Petteri Puhakalle (3–3).

KooKoon tehokkain oli jälleen kaksi maalia laukonut Kim Strömberg.

Tampereen Ilves avasi välieräsarjansa lauantaina Turun Palloseuraa vastaan 3–2-kotivoitolla. Tupsukorvien sankariksi nousi kahden ylivoimamaalin mies Eemeli Suomi.

”Kova matsi oli. Ei saatu ihan parasta irti, mutta saatiin silti yksi kiinnitys. Ihan hyvä, mutta kyllä meillä on paljon parannettavaa”, Suomi sanoi C Moren haastattelussa.

Kultakypärä Suomi viimeisteli maalin edestä Ilveksen toisen ja kolmannen osuman. 2–1-osuman laatusyötöllään pohjustanut Henrik Haapala putosi kokoonpanosta toisen erän aikana.

Haapala sai lauantaina syöttöpisteen myös Joonas Odenin tekemään Ilveksen avausmaaliin.

Tupsukorvia kipparoiva Suomi oli varsin vähäsanainen C Moren haastattelussa. Hän vastasi kysymyksiin, mutta ei sanonut oikeastaan mitään. Kaksi maalia tuonutta ylivoimapeliä Suomi arvioi seuraavasti:

”Pelattiin niin kuin ei pitänyt, niin onnistui tänään.”

Ilves ja TPS pelaavat toisen välieränsä sunnuntaina Turussa. Tapparan ja KooKoon välieräsarja jatkuu maanantaina Tampereella.

HS seurasi otteluita hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat