Valtteri Bottaksen huikea putki päättyi, Charles Leclerc nappasi jälleen paalupaikan

Australian F1-kisan aika-ajoa leimasi ulosajot, jotka keskeyttivät ajamisen kahdesti.

Valtteri Bottaksen aika-ajo sujui vaisummin kuin kauden aiemmissa kisoissa.

9.4. 9:38 | Päivitetty 9.4. 11:07

Formula ykkösten Australian aika-ajosta tuli lauantaina paha pettymys Alfa Romeo -tallin Valtteri Bottakselle. Suomalainen jumiutui toiseen osioon ja oli aika-ajojen kahdestoista.

Aika-ajojen ensimmäisessä osiossa Bottas oli vielä kuudes, mutta toisessa osiossa vauhti oli heikompaa. Kauden aiemmissa kisoissa Bottas oli aika-ajoissa kuudes ja kahdeksas.

Edellisen kerran Bottas on jäänyt aika-ajojen kolmannen osion ulkopuolelle kaudella 2016 eli melkoinen putki, kaikkiaan 103 aika-ajoa, päättyi kauden 2022 kolmannessa osakilpailussa.

”Ei vain ollut vauhtia. Ehkä se vaikutti, kun vaihdoimme tänään autoon pienemmän takasiiven. Se voi olla hyvä juttu kisassa mutta ei välttämättä aika-ajossa. Se on aina pienestä kiinni”, Bottas totesi Viaplayn haastattelussa.

Paalupaikan nappasi Ferrrain Charles Leclerc, joka ajoi nopeimman kierroksen aivan aika-ajojen viime hetkillä. Leclerc otti jo kauden toisen paalupaikkansa.

”Tuntuu hyvältä, sillä olen täällä epäonnistunut aiemmin. Ehkä tämä rata ei ole oikein sopinut minulle”, Leclerc sanoi ratahaastattelussa.

Kakkosruutu meni hallitsevalle maailmanmestarille Red Bullin Max Verstappenille, joka hävisi Leclercille 0,286 sekuntia. Kolmosruudun otti Red Bullin Sergio Perez.

”Auto ei ole tuntunut hyvältä koko viikonlopun aikana”, Verstappen valitti ratahaattelussa.

Alkukaudesta ongelmissa olleista Mercedes-kuskeista Lewis Hamilton oli aika-ajon viides ja George Russell kuudes. Heidän edelleen neljänneksi ehti McLarenin Lando Norris.

Toisessa osiossa aurinko alkoi häikäistä kuljettajia, sillä Australiassa aurinko on laskemassa aika-ajon aikana. Esimerkiksi Verstappen valitti tiimiradiossa, että hän ei näe mitään.

Aika-ajot keskeytyivät sekä ensimmäisessä että kolmannessa osiossa ulosajojen takia. Kolmannessa osiossa Alpine-tallin Fernando Alonso oli ajamassa vahvaa kierrosta, kun auton hydrauliikka petti. Lopputuloksena oli törmäys rengasvalliin.

Ensimmäinen osio keskeytyi vain kaksi minuuttia ennen osion päättymistä, sillä Williamsin Nicholas Latifi ja Aston Martinin Lance Stroll kolaroivat keskenään.

Kaksikon törmäys tapahtui täysin vaarattoman näköisessä tilanteessa. Kumpikaan ei ollut ajamassa nopeaa kierrostaan, vaan ensin Latifi hidasti ja päästi Strollin edelleen. Seuraavaksi Latifi lähti uudestaan ohittamaan eikä Stroll huomannut mitään, vaan käänsi Latifin eteen: törmäys oli valmis.

Syylliseksi todettiin Stroll, joka sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Sillä ei tosin ole merkitystä, koska Stroll lähtee kilpailuun joka tapauksessa viimeisestä rivistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat