Nyt sen voi viimeistään sanoa: Ferrari on kiilannut kaikkien edelle

Talvitestit antoivat viitteitä, että Ferrarilla kehitystyö on onnistunut, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Charles Leclerc ajoi vahvasti sunnuntaina.

10.4. 10:26

Formula ykkösten maailma oli vuosia Mercedes-tallin hallintaa. Vihdoin parin edellisen kauden aikana Red Bull ja etenkin Max Verstappen iski kapuloita Mersun rattaisiin.

Kun autoihin tuli kohtuullisen paljon muutoksia tälle kaudelle, toiveissa oli, että tallien erot tasoittuvat edes jonkin verran. Silti oletus oli, että Red Bull on entistä vahvempi ja Mercedes kamppailee vahvasti.

Talvitestit antoivat viitteitä, että Ferrarilla kehitystyö on onnistunut, mutta silti useissa arvioissa uskottiin, että Mercedes ja Red Bull ovat kärkitallit ja Ferrari hyvä haastaja.

Kolmen kisan jälkeen on selvää, että Mercedeksellä on nopeusongelmia ja Red Bullilla kestävyysongelmia. Ferrarilla ei tunnu suurempia ongelmia olevan.

Nyt voidaan viimeistään sanoa, että Ferrarilla on todellakin hommia tehty ja löydetty avain menestykseen. Kolme kilpailua, kaksi voittoa sekä kolme muuta palkintosijaa. Tuskin Ferrarin kotimaisemissa Maranellossakaan ennakkoon uskottiin tällaista menestystä.

Australiassa tallille tuli sentään ensimmäinen kupru, kun Carlos Sainz jäi hiekalle kisan alkuvaiheessa. Jos talli toimii oikein, se pitää vain tallin hereillä.

Eikä pidä unohtaa Ferrarin selkeän ykköskuskin panosta. Monacolaisen Charles Leclercin on tiedetty olevan formulasirkuksen lahjakkaimpia kuskeja, joka jo alemmissa formulasarjoissa kisasi tasapäisesti Verstappenin kanssa.

Nyt Leclerc ajaa huippuautolla virheettömästi, joten menestys on hyvinkin ansaittua.

Jotta ei menisi pelkäksi Ferrarin hehkuttamiseksi, kannattaa muistaa, että yllättävääkin kehitystä voi talleissa tapahtua, kun kyse on teknisestä lajista. Viaplayn asiantuntijana työskentelevä entinen F1-kuski Heikki Kovalainen esimerkiksi edelleen uskoo, että Hamilton voittaa mestaruuden.

Vähintäänkin toivottavaa on, että Leclerc ei täysin karkaa muilta kuin Hamilton useina kausina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat