René Fasel hämmensi KHL-vastauksellaan jopa venäläis­median

Fasel oli perjantaina Moskovassa katsomassa KHL-ottelua.

René Fasel on entinen Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja.

9.4. 11:54

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) entisellä puheenjohtajalla René Faselilla on tunnetusti hyvät suhteet Venäjälle ja kiekkoliiga KHL:ään. Maaliskuussa KHL ehti jo tiedottaa, että Fasel olisi palkattu kehitystehtäviin, mutta sveitsiläinen kiisti asian.

Perjantaina Fasel oli katsomassa Moskovassa KHL-pudotuspelien ottelua TsSKA:n ja Pietarin SKA:n välillä. Venäläismedia oli kiinnostunut, onko Fasel KHL:ssä töissä.

”En ole täällä”, Fasel vastasi hämmentävästi ellei kyse ollut käännösvirheestä.

Faselin vastauksesta kertoivat ainakin Gazeta ja All Hockey.

Faselin uusi seikkailu venäläisen jääkiekkoilun maailmassa on kirvoittanut kritiikkiä niin jääkiekon sisältä kuin sen ulkopuoleltakin.

IIHF kertoo verkkosivuillaan, että se tutkii Faselin osallisuutta KHL:n ja Venäjän jääkiekkoliiton toimintaan. Samoin tutkinnassa ovat Faselin lausunnot Ukrainan sodasta.

Faselilla tiedetään olevan läheiset välit Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Hän on aiemmin esimerkiksi kritisoinut päätöstä sulkea Venäjä ja Valko-Venäjä kansainvälisestä jääkiekkoilusta.

TSN-kanavan jääkiekkokommentaattori Gord Miller sanoi Twitterissä, että Faselin Venäjä-sympatioiden ja myös Venäjän joukkueen kilpailukieltoa osoittamansa kritiikin takia Faselilta pitäisi riistää kunniapuheenjohtajuus.

Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb totesi maaliskuussa Twitterissä, että Fasel on ”häpeäksi kansainväliselle jääkiekkoperheelle” eikä häntä pitäisi kutsua toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin MM-kisoihin.

Fasel oli IIHF:n puheenjohtajana vuodesta 1994 vuoteen 2021.

Faselin Moskovan-vierailusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat