Tappara palautti sarjan raiteilleen, mutta onko Christian Heljangosta mestari­vahdiksi?

Välieräsarjan alku on ollut vaikea kirvesrintojen ykkösveskarille. Tapparalla on edessään ratkaisujen paikka, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Mika Moilanen.

Välieräsarja on toistaiseksi ollut haastava Tapparan maalivahdille Christian Heljangolle.

9.4. 20:37

Yhdeksättä kertaa peräkkäin jääkiekon Liigan välierissä pelaava runkosarjan voittaja Tappara on aloittanut ottelusarjan KooKoota vastaan yskähdellen.

Välieräsarja on ollut erityisen murheellinen kirvesrintojen ykkösveskarille Christian Heljangolle. Hän pomputteli kiekkoa epävarmasti jo perjantaina. Lauantaina KooKoo pommitti Heljangon vaihtoon.

Vaikka murhaavaa alkua, johon kuului kolme torjuntaa ja kaksi maalia reiluun kuuteen minuuttiin, ei täysin Heljangon piikkiin voikaan laittaa, on Tampereella edessä nyt ratkaisujen paikka.

Kuuma kysymys kuuluu, jatkaako Tappara maanantaina kaikesta huolimatta Heljangolla vai luottaako joukkue lauantaina tolppien väliin osin herättelyn vuoksi komennettuun Jānis Kalniņšiin.

Heljanko on huomattavasti välieräsarjan tilastojaan parempi maalivahti – parhaimmillaan sarjan eliittiä. Juuri nyt on kuitenkin erityisen kiinnostavaa, onko hänestä tänä keväänä mestaruutta jahtaavan joukkueen ykkösvahdiksi.

Sen 25-vuotias veskari saanee kaikesta huolimatta näyttää seuraavassa pelissä. Silloin hänen on otettava niskalenkki KooKoon nuoresta Nick Malíkista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat