TPS pöllytti päivän­sankari Ilveksen turkkia: ”Kyllä tässä aika hyvällä itse­luottamuksella painetaan”

Ilveksen syntymäpäiväjuhlilla soi TPS:n valitsema musiikki. Tahtipuikkoa heilutti Mikael Pyyhtiä.

Mikael Pyyhtiä oli illan TPS-sankari kolmella maalillaan. Tässä syntyy illan osumista ensimmäinen eli TPS:n 2–0-maali Ilveksen Marek Langhamerin jalkojen välistä.

10.4. 18:10 | Päivitetty 10.4. 21:24

TPS–Ilves 6–0

Voitot 1–1

Kai Hyttisen käännösklassikko Dirlanda ei kuulunut Tampereen Ilveksen musiikkitoiveisiin seuran viettäessä sunnuntaina 91-vuotis­juhliaan työn merkeissä jääkiekon Liigan välierissä.

Päivänsankarin toive ei kuitenkaan toteutunut. Viisikymppinen ikivihreä soi Gatorade Centerissä tutussa kohdassa illan ohjelmanumeroa eli Turun Palloseuran juhliessa voittoaan.

Sitä ennen Ilves joutui kuuntelemaan toista klassikkoa, Erkki Liikasen Maali se on hunajata -renkutusta peräti kuusi kertaa. TPS pöllytti Ilveksen turkkia ja tasoitti 6–0-voitollaan välieräsarjan 1–1:een.

”Kyllä tämä oli sitä, mitä me pyrittiin hakemaan ja lähdettiinkin hakemaan”, Palloseuran sankareihin hattutempullaan kuulunut Mikael Pyyhtiä sanoi C Moren haastattelussa.

TPS kykeni riisumaan toisessa välierässä Ilveksen täysin aseistaan. Tupsukorvat jäivät Turussa vaille mahdollisuuksia.

”Ei annettu kaverille mitään ja oltiin itse hyvällä jalalla liikenteessä ja annettiin koko ajan painetta. Se on meidän vahvuus, ja tänään se puri hyvin”, Pyyhtiä kiitteli.

Kuvaavaa on, että Palloseuran maalivahti Andrei Karejev värjötteli suunnilleen yhden täyden erän verran ilman ainuttakaan torjuntaa avauserän alkupuoliskolta lähtien. Torjuntoja kirjattiin yhteensä 20.

TPS:n kannattajilla oli aihetta juhlaan sunnuntain välieräottelussa.

Palloseura sen sijaan oli hereillä alusta alkaen. Aggressiivisesti painetta antanut ja rohkeasti karvannut joukkue voitti kaksin­kamppailut ja hyödynsi Ilveksen virheet.

Tulivoimainen ykkösketju Pyyhtiä–Juuso PärssinenMarkus Nurmi oli jälleen TPS:n syömähammas kolmella maalillaan, jotka kaikki kirjattiin Pyyhtiälle. Nurmi säesti kolmella syöttöpisteellään.

”Kyllä tässä aika hyvällä itseluottamuksella painetaan. Eilenkin oli paljon tontteja tehdä maali, eikä mennyt. Tänään tiesin, että kun sinne laukoo, niin kyllä ne alkavat mennä sisään”, Pyyhtiä sanoi.

2–0 syntyi läpiajosta Ville Lajusen upean pystyavauksen jälkeen, 4–0 maalin edustan ohjauksella Nurmen toimituksesta ja 5–0 jälleen läpiajosta Nurmen vapauttavasta syötöstä. Pyyhtiän rytminvaihdokset olivat liikaa tamperelaisten alakerralle ja laukaukset maalivahdeille Marek Langhamerille ja Vadim Žerenkolle.

Läpiajossaan onnistui myös Jack Rodewald (1–0). Samuli Vainionpää (3–0) laukoi osumansa b-pisteiden yläkaaren tasalta ja Eetu Liukas (6–0) b-pisteeltä.

”Kyllä se oli tuo meidän jalkatyö, millä voitettiin”, Pyyhtiä näki ratkaisuksi.

Ilves joutui otteluun ilman pudotuspelien pisteykköstään Henrik Haapalaa sekä kakkossentteriään Balázs Sebőkia, mikä näkyi erityisesti ylivoimassa. Lisäksi puolustaja Jaakko Parikka jätti pelin kesken jo avauserässä Topias Haapasen taklauksen jälkeen.

Vaikka TPS hurjasteli välierien kotiavauksessaan kauden leveimpään voittoonsa, jäi joukkueelle hunajanmakuisesta illasta huolimatta myös korjattavia asioita.

Yksi niistä on ylivoima. Palloseura pelasi reilut kolme minuuttia kahden miehen ylivoimaa ilman tulosta. Tasakentällisin TPS on hallinnut selvästi kahta ensimmäistä välierää – yhteismaalit ovat sille 8–1.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Tampereella. Tappara ja KooKoo pelaavat kolmannen välieränsä maanantaina Tampereella.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat