Tennisvalmentaja Emma Laine odottaa esikoistaan ja varautuu lähtemään synnytykseen jopa kesken maaottelun

Monet pelaajat joutuneet jäämään sivuun ja mahdollista on, että myös valmentaja saa äkkilähdön.

Emma Laine seurasi Anastasia Kulikovan harjoittelua Talissa perjantaina. Myöhemmin kävi ilmi, ettei Kulikova pysty pelaamaan Vierumäellä.

11.4. 14:54

Naisten tennismaajoukkueella oli tavoite hakea nousua Billie Jean King Cupin ykkösryhmään mutta toistuvat takaiskut ovat muuttaneet suunnitelmia.

Joukkueen kapteeni Emma Laine joutui rakentamaan ryhmänsä ilman Yhdysvalloissa opiskelevia Oona Orpanaa ja Liisa Vehviläistä. Vaikka he puuttuivat, näytti tilanne hyvältä.

Ensimmäinen iso takaisku tuli, kun nuori Laura Hietaranta joutui jäämään pois. Hietaranta toipuu käsimurtumastaan eikä pysty pelaamaan.

Tilanne alkoi mutkistua ja mennä synkemmäksi. Lopulta myös ykköspelaaja Anastasia Kulikova joutui jäämään sivuun kipeytyneen ranteen takia.

Laine näki vielä viime viikolla, että joukkuekilpailun ykkösryhmään voisi nousta, mutta tavoite muuttui.

”Sarjapaikan säilyttäminen”, Laine sanoi. ”Siihen olisin tyytyväinen.”

”Jos neljä viisi pelaajaa on poissa, se olisi aika paljon kenelle vaan, kun ei meillä ole liikaa ammattilaisia.”

Vierumäellä tiistaina alkavassa karsintaturnauksessa Suomen lohkossa pelaavat Israel, Liettua ja Luxemburg. Toisessa lohkossa ovat Norja, Eqypti ja Kreikka.

Billie Jean King Cup on suuri maailmanlaajuinen tenniksen joukkuekisa, joka tunnettiin ennen nimellä Fed Cup. Se vastaa miesten Davis Cupia.

Kokenut Piia Suomalainen, 37, lähti pikahälytyksellä paikkaamaan poisjääntejä mutta vastuu kaksinpeleistä lankeaa nuoremmille.

Ella [Haavisto] on ollut joukkueessa kolme vuotta ja nelospelaajana eikä ole pelannut. Nyt hänellä on mahdollisuus kantaa joukkuetta ja päästä pelaamaan paljon ja näyttää omat taitonsa ja potentiaalinsa”, Laine sanoo.

Laine kehuu Suomalaisen asennetta liittyä mukaan lyhyellä varoitusajalla.

”Sillä lailla huonoa tuuria, että kaikki tuli samaan aikaan.”

Pelaajaryhmä on ollut iso, mutta niin on myös valmennusryhmä tavallista laajempi.

Laineen apuna ovat Taneli Tenhunen ja Erik Hakkarainen, ja syykin on selkeä. Laine odottaa esikoistaan ja raskaus alkaa olla loppusuoralla. Laskettu aika on vasta toukokuun puolella, mutta koskaanhan ei tiedä, milloin vauva haluaa tulla.

Laineen, 36, urheiluperheeseen on tulossa tyttövauva, sen verran äiti tietää toistaiseksi.

Apuvalmentajien rooli voi kasvaa hyvinkin nopeasti, jos monien poisjääneiden pelaajien lisäksi myös kapteeni saa hälytyksen.

”Ollaan kolmistaan vahva tiimi”, Laine sanoo valmennuskolmikosta, joka täydentää hyvin toisiaan.

Suomi kohtaa Liettuan Vierumäellä tiistaina kello 10 alkavassa maaottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat