Suomen entinen päävalmentaja sai huomionosoituksen, johon yksi peruste oli Therese Johaugin houkuttelu uusiin haasteisiin

Magnar Dalenin nykyiseen toimenkuvaan tallipäällikkönä kuuluu muun muassa kokkaamista.

Magnar Dalen toimii Team Ragde Chargen tallipäällikkönä.

11.4. 22:08

Suomen hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Magnar Dalen on saanut tunnustusta nykyisestä työstään.

Norjalainen Dalen valittiin vuoden tallipäälliköksi pitkien matkojen Visma Ski Classics -kiertueella, jonne hän siirtyi töihin kahdeksan vuoden Suomen-pestin jälkeen vuonna 2014.

Dalen, 58, johtaa norjalaistallia, jonka nykyinen nimi on Team Ragde Charge.

Dalenin valintaa perusteltiin tiedotteen mukaan muun muassa sillä, että hän on ollut aina pitkän matkan hiihdon eturintamassa niin taktiikan, välineitten kuin voitelun osalta.

Lisäksi hänen tallinsa katsotaan olleen taktinen edelläkävijä.

"Kilpailuihin liittyvä matematiikka, laskelmointi, taktikointi ja suunnittelu ovat aina kiinnostaneet minua”, Dalen sanoi HS:n haastattelussa vuonna 2015, jolloin hän toimi ensimmäistä kautta maratonhiihdon puolella.

Vuoden tallipäällikön valinnassa Dalenin tuoreimmaksi ansioksi laskettiin se, että hän sai houkuteltua uransa arvokisoissa ja maailmancupissa lopettaneet Norjan mahtihiihtäjät Marit Bjørgenin ja Therese Johaugin kilpailemaan Ski Classics-kisoissa. Se oli omiaan lisäämään median kiinnostusta sarjaa kohtaan.

Esimerkiksi kolme viikkoa sitten Johaug sijoittui toiseksi 54 kilometrin Birkebeinerrennetissä ja Bjørgen tuli viidenneksi.

Lue lisää: Therese Johaugin kirikyky ei riittänyt voittoon 54 kilometrin Ski Classics -kilpailussa, jossa pitää hiihtää reppu selässä

“Jos vertaa maajoukkueeseen, siellä on monia ihmisiä tekemässä eri asioita. Täällä teen kaikkea: varaan matkoja ja majoituksia, kokkaan, ostan ruokaa, kirjoitan harjoitusohjelmia, kuvaan videoita ja niin edelleen”, Dalen selosti tiedotteessa toimenkuvaansa.

Dalenin mielestä mukavinta hänen nykyisessä roolissaan on työskentely kokeneiden aikuisurheilijoiden kanssa, jotka tietävät mitä pitää tehdä.

”Työ heidän kanssaan on helppoa ja melko itseohjautuvaa. Välillämme on paljon inhimillisyyttä ja kunnioitusta. Elämme ryhmänä monta päivää kauden aikana. Ruokailujen yhteydessä keskustellaan paljon: harjoittelusta, laktaattitasoista, välineistä, politiikasta ja hiihdosta yleisesti. Pöydässä ei ole hiljaista”, Dalen sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat