Tulikuuma ykkösketju vei TPS:n Liigan finaalien portille: ”Koko joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä tosi kova”

TPS voi pudottaa Ilveksen pronssiotteluun jo perjantaina. Ilveksen on nyt voitettava kolmesti peräkkäin päästäkseen finaaleihin.

TPS ja Mikael Pyyhtiä kaatoivat keskiviikkona Ilveksen ja Marek Langhamerin myös kirjaimellisesti.

13.4. 18:10 | Päivitetty 13.4. 21:43

TPS–Ilves 3–0

Voitot 3–1

Jääkiekon Liigan toinen välieräsarja kulkee tiukasti Turun Palloseuran komennossa.

TPS:n kuuma ykkösketju Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi vei Palloseuran jo finaalien porteille. Trio vastasi kaikista TPS-maaleista, kun Tampereen Ilves kaatui jo kolmannen kerran.

”Tasainen vääntö oli. Pari erää tosi tarkkaa pelaamista. Pienet marginaalit oli tänään pelissä”, Pärssinen sanoi C Moren haastattelussa.

Pärssinen raotti hunajapurkin kantta tolppaa nuolleella lyöntilaukauksellaan. Vastakiekkoon ammuttu lämäri upposi Marek Langhamerin taakse 138,2 kilometrin tuntinopeudella. Se oli ottelun kovin laukaus.

”Aika iso avausmaali saatiin, se vapautti meidän pelaamista. Puolustettiin äärettömän tiiviisti ja veskari hoiti loput. Saatiin tänään kolmas kiinnitys, iso homma meille”, Pärssinen kertasi.

TPS tuplasi nopeasti johtonsa ajassa 47.00 syntyneen avausmaalinsa jälkeen. Pärssinen tarjoili takatolpalle ja kevään kuumimpiin viimeistelijöihin kuuluva Pyyhtiä naulasi Palloseuran karkumatkalle ajassa 50.01.

Kultakypärä Nurmi sinetöi loppulukemat tyhjään Ilves-maaliin.

”Koko joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä tosi kova. Meillä on luotto siihen, että ratkaisija löytyy jossain kohtaa ja neljä ketjua, ketkä pystyvät tarpeen vaatiessa tekemään maaleja”, Pärssinen sanoi.

Viimeistelyn lisäksi Pärssinen kiitteli omiensa puolustuspelaamista. TPS on jättänyt runkosarjan kolmosen Ilveksen maaleitta molemmissa Turussa pelatuissa välierissä.

”Kaikki pystyvät puolustamaan, ja sitten kun me tiedetään, että meillä on Liigan paras maalivahti maalissa, niin pystytään pelaamaan tosi rohkeasti”, Pärssinen jatkoi Andrei Karejevia kehuen.

Karejev torjui keskiviikkona pudotuspelikevään kolmannen nollapelinsä. Hän ehti kiekon tielle 21 kertaa. Kun luotto oman pään pitävyyteen on kunnossa, voi omaa iskua odottaa kärsivällisesti.

”Me tiedetään, että me saadaan paikat ja sitten kun me saadaan, niin silloinhan me laitetaan sisään”, Pärssinen sanoi.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittuneella TPS:lla on mahdollisuus paketoida välieräsarja jo perjantaina Tampereen uudessa Nokia-areenassa. Pärssinen tiedosti, ettei katkon paikka ole ikinä helppo peli.

”Meidän pitää pystyä pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä ja olemaan aktiivisia. Emme saa miettiä liikaa, että se on katkon peli. Meidän pitää vaan pystyä jauhamaan sekä toteuttaa niitä asioita, mitä sovimme tehtäväksi”, hän sanoi.

Toinen ykkössentteri, Ilvekselle välieräpaikan sinetöinyt konkarisentteri Petri Kontiola antoi C Moren haastattelussa tunnustuksen TPS:n puolustuspelaamiselle.

”Kaveri puolustaa kyllä tosi hyvin. Ei oikein päästä kunnon paikoille. Muutama tontti siinä oli, mutta kyllä pitäisi vähän enemmän luoda paikkoja, että saadaan voittoja näistä peleistä.”

Kontiola kaipasi omiltaan lisää luonnetta. Samalla hän painotti, ettei ottelusarja ole vielä ohi. Vääntö on kovaa ja marginaalit pienet.

”Kyllä tämä taistelu jatkuu vielä tästä”, hän vakuutti ja tunnusti Ilveksen peliin liittyvät vaikeudet.

”Kyllä pitää paljon parantaa omaakin suoritusta. Ei riitä tällä hetkellä taso. Kaikki peliin ja katsotaan sitten, jatkuvatko pelit vai ei”, hän asetteli sanansa kohti perjantaita.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat