Nelosketjun tähdet tuikkivat kirkkaana, kun Tappara kaatoi KooKoon ja varmisti finaali­paikan: ”Annetaan mennä vaan”

Kirvesrinnat paketoivat välieräsarjan kiirastorstaina kotiareenallaan yli 10 000 katsojan edessä.

Tapparan Petteri Puhakka sai onnittelut alivoimalla tekemästään 1–1-osumasta. Puhakka teki viidennessä välierässä myös joukkueen 3–1-maalin.

14.4. 18:10 | Päivitetty 14.4. 21:37

Tappara–KooKoo 4–1

Voitot 4–1

Tampereen Tappara pelaa tänä keväänä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Asia varmistui kiirastorstaina, kun kirvesrinnat kaatoivat KooKoon maalein 4–1 ja etenivät finaaleihin voitoin 4–1.

Tapparan nelosketju Joona LuotoOtto RauhalaPetteri Puhakka on ollut yksi kevään pudotuspelien kuumimmista trioista.

”Kai se johtuu siitä, että ei hirveästi mietitä vaan tehdään töitä ja luotetaan meidän omaan hommaan. Ei siinä sen kummempaa, annetaan mennä vaan”, Puhakka sanoi C Moren haastattelussa.

Torstaina kolmikon jäsenille merkittiin kaksi osumaa: Puhakka osui avauserässä alivoimalla syötönkatkosta saamastaan läpiajosta sekä päätöserän alussa Luodon esityöstä.

”Hienoa, että pääsee pelaamaan tämmöisen kotiyleisön edessä ja saa vielä tehtyä pari maalia. Tosi hieno fiilis, että voitettiin ja päästiin taas eteenpäin”, Puhakka kertoi.

Tappara teki kaksi ensimmäistä maaliaan alivoimalla. 2–1-osuma syntyi toisen erän alussa, kun Waltteri Merelä riisti hyökkäyssinisellä kiekon Radek Koblížekilta ja Veli-Matti Savinainen iski Merelän läpiajosta pelattavaksi Nick Malíkin patjatorjunnan jälkeen jääneen irtokiekon KooKoon maaliin.

Otto Leskinen iski loppulukemat muutama minuutti ennen päätössummeria komean kuvion jälkeen. Maalin alustivat nelosketjun Luoto ja Rauhala.

”[KooKoo] oli kyllä kova vastustaja. Tiukkoja pelejä oli, mutta saatiin lopussa käännettyä nämä pelit meidän hyväksi. Tiukka sarja oli”, Puhakka kehui.

KooKoon ilon­aiheet jäivät torstaina ensimmäisiin minuutteihin. Juho Rautasen siniviivalaukaus upposi liikkuvan maskin taakse jääneen Christian Heljangon ohi jo puolentoista minuutin pelin jälkeen.

”Pettymys tietenkin, mutta ei auta. Parempi meni jatkoon. Se on aina kun pelataan seiskan sarja, niin parempi voittaa. Niin kävi tälläkin kertaa”, kultakypärä Joose Antonen sanoi C Moren haastattelussa.

Tappara kohtaa finaaleissa joko paikalliskilpailijansa Ilveksen tai Turun Palloseuran. TPS johtaa välieräsarjaa voitoin 3–1, ja sillä on ensimmäinen mahdollisuus paketoida ottelusarja perjantaina Tampereella.

Oikaisu 14.4. kello 21.36: Tappara teki kaksi ensimmäistä maaliaan ali- eikä ylivoimalla.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat