Kolumbian maajoukkueessa loistanut Freddy Rincón, 55, kuoli auto-onnettomuuden seurauksena

Rincón sai vakavia päävammoja maanantaisessa auto-onnettomuudessa.

Kolumbian kultaiseen pelaajasukupolveen kuulunut Freddy Rincón tuulettaa kuvassa maalia, josta hänet muistetaan parhaiten. 1–1-tasoitus lisäajalla Länsi-Saksan verkkoon jalkapallon MM-kisoissa 1990 vei Kolumbian neljännesvälieriin.

14.4. 8:53

Kolumbian jalkapallomaajoukkueen takavuosien tähtipelaaja Freddy Rincón on kuollut, uutistoimistot AFP ja Reuters kertoivat torstaiaamuna.

55-vuotias Rincón kuoli keskiviikkona. Hän oli ollut tehohoidossa maanantaisesta auto-onnettomuudesta lähtien.

Rincón sai vakavia päävammoja, kun henkilöauto, jonka kyydissä hän matkusti, kolaroi linja-auton kanssa Calin kaupungissa Kolumbiassa.

Rincón kävi onnettomuuden jälkeen läpi lähes kolmetuntisen leikkauksen. Hänen kuolemastaan kertoi calilainen sairaalakeskus, jossa jalkapallotähti oli hoidettavana.

Rincón edusti Kolumbiaa 84 A-maaottelussa ja viimeisteli maajoukkuepaidassa 17 osumaa. Niistä ikimuistoisin syntyi Länsi-Saksan verkkoon jalkapallon MM-kisojen alkulohkossa 1990 ottelun lisäajalla. 1–1-tasoitus vei Kolumbian neljännesvälieriin.

MM-kisoissa Rincón pelasi myös vuosina 1994 ja 1998. Seuratasolla hänet nähtiin muun muassa Napolin ja Real Madridin paidassa.

Kotimaassaan Rincón muistetaan Santa Fen ja América de Calin riveistä. Hän pelasi pitkään myös Brasiliassa ja johti kapteenina Corinthiansin seurahistorian ensimmäiseen seurajoukkueiden maailmanmestaruuteen vuonna 2000.

Freddy Rincón matkusti henkilöautossa, joka kolaroi linja-auton kanssa maanantaina. Entinen jalkapallotähti sai onnettomuudessa vakavia päävammoja, jotka johtivat hänen kuolemaansa keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat