HIFK romahti kotiottelussa ennen uutta komentoa ja se näytti, että Mixu Paatelaisella on edessään valtava työmaa

Altin Zeqiri nöyryytti HIFK:n puolustusta ottelun lopussa, ja huiman maalin jälkeen Macoumba Kandji laukoi vielä loppunumerot.

IFK:n maalivahti Beto Pimparel (oik.) torjui FC Lahden Chinedu Charles Geoffreyn laukauksen HIFK:n Sakari Mattilan seuratessa lähietäisyydeltä.

18.4. 20:03 | Päivitetty 18.4. 21:06

HIFK–FC Lahti 0–3

Veikkausliigassa HIFK:n joukkue odottaa uuden päävalmentajan Mixu Paatelaisen ottavan komennon tällä viikolla. Maanantain kotiottelu FC Lahtea oli HIFK:n joukkueen viimeinen näytönpaikka Paatelaiselle ennen perjantaina Haka-ottelua Valkeakoskella, ja siitä tuli romahdus.

”En muista toista ottelua uraltani, jossa ollaan näin lampaita”, HIFK:n Sakari Mattila sanoi.

Paatelaista odotellessa edellisen päävalmentajan Bernardo Tavaresin portugalilaiset apuvalmentajat vastasivat Lahti-ottelussa valmennuksesta.

Sekä HIFK:lla että Lahdella oli ennen kauden kolmatta ottelua alla tasapelit ja tappiot. HIFK ei ole voittanut Veikkausliigassa koskaan Lahtea kotikentällään, ja taika jatkuu.

Kun toista jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia, Lahden laitapakki Hysen Memolla antoi nappikeskityksen maalin edustalle vapaapotkussa, ja Chinedu Geoffrey puski Lahden 1–0-johtoon.

65. minuutilla Geoffrey pelattiin läpi, ja vastassa oli enää maalivahti Beto, mutta Geoffreyn sijoitus osui tolppaan.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä nähtiin FC Lahden laitahyökkääjän Altin Zeqirin huikea pujottelu, joka päättyi upeaan maaliin. Zeqiri harhautti neljä punapaitaa pelaaja kerrallaan ja sijoitti pallon lopuksi ohi Beton.

Pari minuuttia myöhemmin Macoumba Kandji pääsi puolustuksen taakse ja laukoi loppunumerot 3–0.

Paatelaisella on edessään valtava työmaa HIFK:ssa, sillä näyttää siltä, että joukkue pelaa tällä kaudella sarjapaikastaan. Mattila sanoi olevansa innoissaan muutoksesta.

”Uskon, että hän sopii meidän seuraan kuin nenä päähän. Hän tuo hyvää johtajuutta, ja ennen kaikkea saamme treenikentälle valmentajan, joka liidaa meitä perjantain peliin”, Mattila sanoi.

”Hän on todella vaativa valmentaja, ja joukkueen vaatimustaso kasvaa. Jos ajatellaan häntä persoonana, hän innostaa varmasti katsojiakin.”

Joukkueessa on muutama profiilipelaaja: maalivahti Beto sekä Hollannin liigassa pelannut toppari Wilfried Kanon, entinen maajoukkuepelaaja Mattila ja laitapakki Macario Hing-Glover. Muut ovat pikemminkin ynnä muuta -osastoa.

39-vuotias veteraanimaalivahti Beto esitti etenkin avausjaksolla ja toisen jakson alussa hyviä torjuntoja, ja ilman Beton torjuntataitoja kotijoukkueen tappiolukemat olisivat voineet olla rumemmat.

Oikaisu 18.4. kello 21.05: Jutussa sanottiin aiemmin, ettei HIFK ole voittanut FC Lahtea Veikkausliigassa koskaan. HIFK ei ole voittanut FC Lahtea koskaan kotikentällään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat