Pelaajat syyttävät ranskalaista valmentajaa seksuaalisesta häirinnästä: ”Hänen käytöksensä oli täysin hullua ja meni selvästi rajojen yli”

Väitetyt tapaukset ovat sattuneet Helmarien maalivahdin Katriina Talaslahden ranskalaisessa seurajoukkueessa FC Fleury 91:ssä. Valmentaja ja seura kiistävät syytökset.

Tanskan maajoukkuepelaaja Cecilie Sandvej (oik.) syyttää entisen seuransa FC Fleury 91:n valmentajaa seksuaalisesta häirinnästä.

14.4. 14:37

Tanskan yleisradioyhtiö DR kertoo useiden entisten pelaajien syyttävän ranskalaisen FC Fleury 91:n valmentajaa David Fanzelia seksuaalisesta häirinnästä.

Ranskalainen Fanzel, 55, toimi Fleury 91:n valmentajana kausina 2019–2021. Tanskan maajoukkuepelaaja Cecilie Sandvej pelasi seurassa juuri noina kausina.

”Hänen käytöksensä oli täysin hullua ja meni selvästi rajojen yli”, 31-vuotias puolustaja sanoo DR:lle.

”En voinut harjoitella rauhassa kuntosalilla, hän tuli aina koskettamaan kättäni tai vatsaani. Aina kun näin hänet, ajattelin vain, että voi helvetti, taas hän tulee luokseni.”

DR on haastatellut myös kahta muuta Fleury 91:ssä pelannutta pelaajaa, norjalaista Anja Sønstervoldia sekä englantilaista Jenna Dearia. Sønstervold sanoo Fanzelin kosketelleen päivittäin pelaajia kasvoihin, Dear puhuu kasvojensa nuuhkimisesta.

Lisäksi DR kertoo olleensa yhteydessä neljään muuhun lähteeseen, jotka voivat vahvistaa pelaajien kokemukset ranskalaisseurasta.

Nykyisin joukkueen managerina toimiva Fanzel kiistää syytökset DR:n haastattelussa.

”Minulla ei ole mitään kommentoitavaa, enkä ymmärrä, miksi he hyökkäävät minua vastaan. Johtuuko se siitä, etteivät he ole saaneet peliaikaa”, hän kysyy.

Fleury 91:n puheenjohtaja Pascal Bovis kertoo DR:lle lähettämässään viestissä joukkueen hyvästä tunnelmasta. Hän uskoo syytösten johtuvan pelaajien vaikeuksista käyttäytyä ammattimaisesti ja vihjaa niiden johtavan oikeudellisiin toimenpiteisiin.

Fleuryn riveissä pelaa myös suomalainen maalivahti Katriina Talaslahti. 21-vuotias Talaslahti debytoi tiistaina Helmarien maalilla MM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan.

Talaslahti siirtyi nykyiseen seuraansa viime vuoden elokuussa suurseura Olympique Lyonnaisista, eli hän ei ole pelannut Fleuryssa Fanzelin valmennuksessa.

Talaslahti ei halunnut kommentoida asiaa Ylelle, joka uutisoi tapauksesta ensimmäisenä Suomessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat