Jokerien ilmoitus ei riitä vakuuttamaan Liigaa: ”Meillä ei vielä ole mitään dokumentteja”

Jokereilla on vielä monta asiaa selvitettävänä ennen liigakelpoisuutta.

Narripaitoja tuskin nähdään vielä ensi kaudella Liigassa.

14.4. 16:15 | Päivitetty 14.4. 17:02

Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen näkee, että Helsingin Jokereiden siirtyminen kokonaan Jari Kurrin omistukseen on ensimmäinen askel kohti paluuta kotimaiseen Liigaan.

”En tiedä, lähtikö Liiga-juna liikkeelle, mutta jokin juna lähti. Pääsevät nyt tekemään seuraavia liikkeitä omistussuhteen kanssa. Uskon, että tekevät muita järjestelyä pääoman keräämiseksi”, Hiltunen totesi HS:lle.

Jokerit tiedotti torstaina, että Kurri on hankkinut omistukseensa 40 prosentin osuuden Jokereista Norilsk Nickel Harjavallalta ja omistaa nyt koko seuran. Osapuolet eivät kertoneet kauppasummaa.

Ajatus Jokereiden paluusta kotimaan sarjoihin tuli ajankohtaiseksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mikä aiheutti Jokerien lähdön KHL:stä. Venäläisomistuksesta irtaantumisen lisäksi tarvitaan kuitenkin lisätoimia ennen liigakelpoisuuden saavuttamista.

Lue lisää: Jari Kurri osti Jokerit

Torstain ilmoitus ei riitä vakuuttamaan Liigaa siitä, että omistukseen liittyvät ehdot olisi täytetty.

”Meidän pitää nähdä yhtiön tase, budjetti, suunnitelmat ja taloudellinen arvio. Haluamme nähdä omistusrakenteen ja sidonnaisuudet. Meillä ei vielä ole mitään dokumentteja.”

Hiltunen kertoo keskustelleensa Kurrin kanssa Liigan vaatimuksista, mutta virallista yhteydenottoa ei Jokereiden paluusta ole tullut.

Ensi kaudella Jokereita ei Liigassa nähdä. Liigassa siihen ei Hiltusen mukaan ole vastustusta, mutta käytännön asioita on liikaa setvittävänä.

”Siihen on häviävän pienet mahdollisuudet, pian aletaan jo suunnitella ohjelmaa. Selvitettävänä on isoja asioita: halli, pelaajat, budjetti, organisaatiokyvykkyys, onko sopimus Jokerit ry:n kanssa.”

”En usko, että jos ammattimaisesti tehdään, niin ensi kautta tavoitellaankaan.”

Kausi 2023–24 sen sijaan näyttää Hiltusen mielestä realistiselta.

”Lokakuun loppuun mennessä pitää jättää lisenssihakemukset kaudelle 2023–24. Pyritään, että ne olisi tämän vuoden aikana käsitelty.”

”Juuri nyt olisi hyvä työstää asiat kuntoon, halliasiat varmaan isoimpana.”

Helsinki-hallina nykyään tunnettu Pasilan halli ei nykyisellään kelpaa Jokerien kotiluolaksi. Äänivalta halliyhtiössä on yritysomistusten kautta nimittäin Roman Rotenbergilla ja Gennadi Timtšenkolla. Oligarkit omistavat halliyhtiötä Arena Events -yhtiönsä kautta.

Molemmat ovat olleet Yhdysvaltain Venäjä-pakotelistalla jo pitkään, vuosista 2014–2015 asti. Helmi–maaliskuun vaihteessa Timtšenko lisättiin myös Britannian ja EU:n pakotelistalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat