Ammattilaisuransa vain 23-vuotiaana lopettanut Roni Peiponen teki paluu­ottelussaan heti maalin

Peiponen pelaa nyt Kolmosen Atletico Malmissa.

Roni Peiponen pelasi HJK:ssa 71 ottelua.

15.4. 13:44

Jalkapallon Veikkausliigan HJK:ssa ammattilaisuransa kesällä 2020 lopettanut Roni Peiponen on tehnyt paluun jalkapallokentille. Peiponen, 25, pelaa alkavan kauden neljännen sarjatason Kolmosessa Atletico Malmin joukkueessa, seura kertoo verkkosivuillaan.

Peiponen oli mukana jo torstaina Suomen cupin ottelussa, jossa hän tuli puoliajalla kentälle ja viimeisteli Atletico Malmin 2–0-maalin. Ottelu VJS/2:ta vastaan myös päättyi näihin lukemiin.

Peiponen pelasi suurimman osan ammattilaisurastaan HJK:ssa, mutta hän kävi myös vuonna 2016 Norjan liigan Moldessa ja lainapestillä ykkösdivisioonan Åsanessa.

Peiponen oli mukana jo vuosi sitten Atletico Malmin harjoituksissa, mutta silloin hän ei vielä lähtenyt peleihin mukaan. Nyt Peiponen toteaa tiedotteessa, että on hauskaa taas päästä pelaamaan.

”Futis on hauska omanlaisensa maailmansa, jossa on vähän erilainen moraalikoodistonsa kuin muualla maailmassa. Hauskaa päästä pelaamaan, varsinkin kun kavereita pelaa jonkin verran jengissä. Eiköhän meillä ihan hyvä kausi tule: Suomen Cupin kautta Eurooppaan ja säilytään Kolmosessa – se riittää”, Peiponen toteaa.

Myös Atletico Malmin päävalmentaja Timo Kinnunen on mielissään uudesta vahvistuksesta.

”Roni on aiemmin pelannut paljon laitapakkina, mutta juonikkaana, älykkäänä ja erittäin taitavana pelaajana hän voi pelata myös erilaisilla rooleissa hyökkäyksessä. Jokaisella seuraajalla on yksi lisäsyy saapua kesällä Pukinmäkeen.”

Peiponen kertoi HS:n haastattelussa vuonna 2020, että hän lopetti pelaamisen muun muassa uupumuksen vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat