Nähdäänkö Suomen kentillä taas todellinen väriläiskä? HIFK:n päävalmentajapeli on kääntymässä entisen Huuhkajat-päävalmentaja Mixu Paatelaisen voitoksi

HIFK oli ensin valitsemassa entistä Interin valmentajaa Fabrizio Piccaretaa päävalmentajaksi, mutta sopimuksesta ei päästy lopulta sopuun.

Mixu Paatelainen Suomen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa lauantaina 13. kesäkuuta 2015.

15.4. 14:03

Veikkausliiga-seura HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi on HS:n tietojen mukaan vahvoilla Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen, 55.

Paatelainen ei ensi alkuun ollut vahvin ehdokas tehtävään, mutta päävalmentajapeli muuttui hänen edukseen viime päivinä.

Paatelaisesta Veikkausliiga saisi todellisen väriläiskän, joka toisi ääntä ja tunnetta kentälle ja lehdistötilaisuuksiin.

HIFK on etsinyt jo puolentoista viikon ajan uutta päävalmentajaa sen jälkeen, kun edellinen päävalmentaja, Bernardo Tavares irtisanoutui tehtävästä ehdittyään olla vain yhdessä Veikkausliiga-ottelussa HIFK:n päävalmentajana. Tavares irtisanoutui henkilökohtaisiin syihin vedoten, mutta solmi nopeasti sopimuksen indonesialaisen PMS Makassarin kanssa.

HS:n lähteiden mukaan Tavaresin irtisanoutumisen jälkeen HIFK:n johdossa oli käyty keskustelua valmentajavaihtoehdoista, ja keskustelun tuloksena oli päädytty valitsemaan italialainen Fabrizio Piccareta, 56, päävalmentajaksi.

Piccareta oli FC Interin päävalmentajana elokuusta 2017 kesäkuuhun 2018, ja hänen valmennuksessaan Inter voitti Suomen cupin 2018.

Piccaretan valinnan jälkeen HIFK:n hallitus käänsi tilanteen päälaelleen.

Tiettävästi HIFK:n hallitus haluaa nyt Mixu Paatelaisesta päävalmentajan. Hakuprosessi on kesken, mutta pitkänäperjantaina Paatelainen on vahvin vaihtoehto, mikäli sopimusneuvotteluissa hänen kanssaan päästään yksimielisyyteen ehdoista.

HIFK:n seuraava ottelu on kotiottelu FC Lahtea vastaan ensi maanantaina.

Paatelaisen viimeisin valmentajatehtävä oli Hongkongin maajoukkueen päävalmentajana. Siinä tehtävässä hän oli huhtikuusta 2019 kesäkuuhun 2021, ja viime vuoden heinäkuusta lähtien hän on ollut vailla valmennustehtävää.

Paatelaisen viime vuosien muutkin valmennustehtävät ovat jääneet varsin lyhytaikaisiksi. Hongkongia ennen hän oli toukokuusta 2018 saman vuoden joulukuuhun asti Latvian maajoukkueen päävalmentajana. Ja sitä ennen hän oli kolme kuukautta thaimaalaisen Ubon UMT:n päävalmentajana.

Skotlantilaista Dundee Unitedia Paatelainen valmensi lokakuusta 2015 seuraavan vuoden toukokuulle.

Suomen päävalmentajana Paatelainen oli maaliskuusta 2011 kesäkuuhun 2015, kunnes sai potkut tehtävästä.

Aiemmin hän on ollut päävalmentajana Kilmarnock FC:ssä, Hibernian FC:ssä, TPS:ssä ja Cowdenbeathissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat