Marko Anttila avasi maali­tilinsä – Ilveksen 3–0-voitto TPS:stä sinetöityi todellisella taidon­näytteellä

Ilves kavensi välieräsarjan lukemiin 2–3.

Marko Anttila tuuletti tärkeää osumaa.

15.4. 19:30 | Päivitetty 15.4. 21:21

Tampereen Ilves voitti Turun Palloseuraa maalein 3–0 jääkiekon Liigan viidennessä välierässä ja kavensi ottelusarjan voitot lukemiin 2–3.

Ilveksen avausmaalin villisti kannustaneen Nokia-areenan riemuksi iski Marko Anttila avauserässä ajassa 15.20. Anttila sai kiekon TPS-maalin takana, kaarsi maalin edustalle ja laukoi kiekon maalivahti Andrei Karejevin varusteiden kautta verkkoon.

Maali oli Anttilan ensimmäinen pudotuspeleissä, aiemmin hänellä oli tilillään yksi syöttöpiste.

”Näistä otteluista pitää nauttia. Tietty rentous näkyi tänään taisteluna ja liikkeenä. Itsellekin olen kaivannut rentoutta, lauantaina pitää olla rohkeampia ja pitää luottaa itseensä”, Anttila kommentoi C Moren haastattelussa.

Isäntien toisen osuman iski Juuso Pulli, jonka siniviivalaukaus upposi yläkulmaan ajassa 30.55. Anttila sai maaliin syöttöpisteen.

Maali oli Pullille ensimmäinen tehopiste tämän vuoden pudotuspeleissä.

Ilveksen 3–0-osuma olikin sitten illan hienoin. Matias Mäntykivi sai kiekon keskialueella, ohitti vauhdilla yhden TPS-pelaajan ja sivalsi kiekon verkkoon ajassa 49.25.

Maali oli Mäntykivelle pudotuspelien kolmas.

Ottelu oli todella vauhdikas, ja erotuomarit antoivat molempien joukkueiden pelata sääntöjen rajamailla ja ajoittain rajan kielletyllä puolellakin.

Etenkin toisessa erässä nähtiin lukuisia maalipaikkoja, ja muun muassa Anttilalla oli mainio paikka toiseenkin maalin, mutta hän epäonnistui läpiajossa.

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli huimavauhtista peliä, ja mainioita maalipaikkoja oli molemmissa päissä. Ilves hukkasi kaksi läpiajoa, kun Joona Ikonenkin epäonnistui.

TPS:n kultakypärä Markus Nurmi puolestaan ei saanut kiekkoa verkkoon maalin kulmalta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Ilves ansaitsi ehdottomasti voittonsa, sillä sama tahti jatkui myös kolmannessa erässä. Vaikka TPS laukoi enemmän kuin Ilves, loivat isännät jatkuvasti vaarallisempia paikkoja kuin vierailija.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Turussa.

”Turussa nähdään sisuuntunut TPS. On meidän vuoromme pelata sarjan paras pelimme”, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi C Moren haastattelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat