Harvinaiseen tautiin sairastunut huippu­kyky palasi kilpailemaan – kertoi vaihto­ehto­hoidoista, joista yksi kuulostaa erityisen vasten­mieliseltä

Morgan Hoffmann haki itselleen apua Nepalista ja Costa Ricasta.

Morgan Hoffman on tienannut PGA-kiertueella palkintorahaa yli kuusi miljoonaa dollaria, mutta edellisestä tienestistä on vuosia aikaa. Perjantaina hän karsiutui lyönnin erolla jatkosta Hilton Head Islandin paluukilpailussaan.

16.4. 13:04

Amerikkalainen Morgan Hoffmann, 32, pelasi torstaina ensimmäisen kilpailukierroksensa vuoden 2019 jälkeen golfin kovatasoisimmalla miesten ammattilaiskiertueella PGA-tourilla.

Se oli paluu, jota pidettiin yleisesti varsin epätodennäköisenä, sillä aikoinaan maailman parhaaksi amatööripelaajaksi rankattu Hoffmann oli keskeyttänyt lupaavasti alkaneen ammattilaisuransa harvinaiseksi todetun lihasdystrofian muodon takia.

Lihasdystrofia on lihasheikkoutta aiheuttava geeniperäinen sairaus, jota esiintyy monissa muodoissa. Hoffmannilla sairaus alkoi oireilla ensin rintalihaksen heikkoutena.

Kun Hoffmann ei mielestään saanut riittävää apua länsimaisesta lääketieteestä, hän lähti hakemaan apua vaihtoehtohoidoista, muun muassa Nepalista.

Useitten mediatietojen mukaan Hoffmann on kertonut kokeilleensa muun muassa hoitoa, jossa kymmenen päivän ajan juotiin kupillinen omaa virtsaa aamuin ja illoin.

Hoffmann on myös kertonut 17 päivää kestäneestä jaksosta, jolloin hän söi päivittäin noin 800 viinirypälettä.

Viime ajat Hoffmann on asunut vaimonsa kanssa Costa Ricassa, jossa hän on Golf Digestin mukaan kokeillut muun muassa psykedeelejä.

”Monet ihmiset ovat kutsuneet näitä asioita hallusinogeenisiksi, mutta näen se eri tavalla. Se on tavallaan kuin takaovi tai liukuovi todella erilaisiin ulottuvuuksiin tai erilaisille tasoille. Yritän yhä kyseenalaistaa ja ymmärtää tätä kaikkea”, Hoffmann selitti psykedeelien käyttöään CNN:n mukaan.

Joka tapauksessa Hoffmann on jälleen kilpailukunnossa. Hänellä ei ole varsinaista pelioikeutta PGA-kiertueelle, jonka kilpailuissa hän on sijoittunut parhaimmillaan toiseksi ja tienannut yli kuusi miljoonaa dollaria.

Nyt Hoffmann pääsee pelaamaan PGA-kiertueella ainakin muutaman kilpailun lääketieteellisellä erityisluvalla.

Paluukilpailussaan Hilton Head Islandilla Etelä-Carolinan osavaltiossa Hoffmann pelasi torstaina ja perjantaina kierrostulokset 71 ja 72 ja jäi lyönnin päähän jatkopaikasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat