Pep Guardiola puolusti Manchester Citylle kalliiksi käyneen virheen tehnyttä maali­vahtia: ”Se oli vahinko”

Guardiolan mukaan Zack Steffen on ansainnut peliaikansa virheestä huolimatta.

Manchester Cityn maalivahti Zack Steffen näytti lyödyltä cupin välierässä koetun tappion jälkeen.

17.4. 10:40

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola puolusti Liverpool-tappion jälkeen maalivahti Zack Steffeniä sanoen, että hänen pitäisi pitää paikkansa virheestä huolimatta.

Liverpool meni johtoon Ibrahima Konaten maalilla Englannin cupin välieräottelun alussa, ja yhdysvaltalaismaalivahti Steffenin virhe lahjoitti Liverpoolille toisen maalin lauantain ottelun 17. minuutilla.

“Se oli vahinko, mutta meidän pitää antaa hänen yrittää, koska tällä tavalla pelaamme jalkapalloa”, Guardiola sanoi toimittajille pelin jälkeen.

”Hän ansaitsee peliaikansa, ja virheen jälkeen hän pelasi hyvin. Hän teki hyviä torjuntoja, ja hän on erinomainen maalivahti.”

Steffen käytti liikaa aikaa pallon kanssa saatuaan syötön Cityn puolustajalta John Stonesilta. Liverpoolin hyökkääjä Sadio Mane taklasi pallon Steffeniltä, ja pallo lensi maaliin.

“Käytämme maalivahtiamme liikuttamaan vastustajia eri tilanteissa. Olen melko varma siitä, että Zack ei halunnut tehdä virhettä. Joskus hyökkääjät epäonnistuvat maalin edessä, ja toisinaan maalivahdit tekevät virheitä.”

Steffen oli yksi seitsemästä pelaajasta, jotka Guardiola vaihtoi lauantain avauskokoonpanoon viikolla pelatun Mestarien liigan ottelun jälkeen. Guardiola päätti lepuuttaa useita tavallisesti avauskokoonpanossa olevia pelaajia, myös ykkösmaalivahti Edersonia.

City johtaa Valioliigaa 74 pisteellä, ja on pisteen edellä Liverpoolia, kun kautta on seitsemän ottelua jäljellä. City isännöi Valioliigassa Brighton Hove & Albionia keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat