The Guardian: Yli 400 rugby­pelaajaa kuollut ennenaikaisesti aivo­vammojen takia, väittävät asianajajat

Asianajajien mukaan on varmaa, että ainakin sadat rugbypelaajat kärsivät lajin aiheuttamista aivovaurioista.

Skotlannin Jordan Edmunds (vas.) ohitti Irlannin Teery Kennedyn Vancouverissa pelatussa World Rugby Sevens -turnauksen ottelussa 16. huhtikuuta.

17.4. 12:29

Yli 200 entistä rugbypelaajaa edustavat asianajajat ovat nostamassa kanteet kahta rugbyliigaa vastaan, kertoo The Guardian -lehti. Asianajajat uskovat, että mahdollisesti yli 400 pelaajaa on kuollut ennenaikaisesti peleissä saamiensa aivovammojen takia.

Asianajajien mukaan rugbyssa pitää tehdä ”merkittäviä ja välittömiä” muutoksia, jotta voitaisiin estää nykyisten ja tulevien pelaajien aivovauriot.

Asianajaja Richard Boardman ajaa kanteita rugbyn molempia johtavia organisaatioita vastaan. Hän kuvailee ongelmaa ”epidemiaksi”. Boardmanin mukaan joka viikko joukkokanteeseen on liittynyt lisää pelaajia.

”Tälläkin viikolla tuli pari lisää. Niitä tulee ripotellen, koska osa pelaajista kokee uskollisuutta lajia kohtaan, eikä halua hyökätä sitä vastaan. Uskomme kuitenkin vakaasti, että se ei ole hyökkäys, ja me haluamme yksinkertaisesti auttaa pelaajia, jotka kärsivät peliuran jälkeen aivovaurioista”, Boardman sanoi.

”On varmaa, että Britanniassa tästä ilmiöstä kärsii satoja ellei jopa tuhansia nykyisiä ja entisiä rugbypelaajia. Tämä on todellakin epidemia.”

”Uskomme, että yli 400 rugbypelaajaa Britanniassa ja laajemmin maailmalla, lajin kummassakin versiossa, on kuollut ennenaikaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana johtuen lajin aiheuttamista aivovaurioista.”

Rugby league -sääntöjen puitteissa on vaadittu rajoituksia harjoituksissa tapahtuviin kontaktitilanteisiin, jotta pelaajien riski saada vakavia vammoja pienenisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat