Barça-tähden epäillään käärineen kuusi miljoonaa euroa omaan taskuunsa junailtuaan Super Cupin siirtymisen Saudi-Arabiaan

Espanjalaislehti kertoo Barcelonan puolustaja Gerard Piquén olevan keskellä korruptiosotkua.

FC Barcelonan Gerard Piqué kikkaili pallon kanssa ennen Sevillan kohtaamista huhtikuun alussa.

18.4. 17:46

FC Barcelonan puolustajaa Gerard Piquéta epäillään korruptiosta, espanjalainen sanomalehti El Confidencial paljasti laajassa reportaasissaan maanantaina. Asiasta kerrotaan myös Barça Universal -sivustolla.

Asiakirjoista ja äänitallenteista käy ilmi, että Espanjan kuninkaallisen jalkapalloliiton (RFEF) puheenjohtaja Luis Rubiales ja Barçan puolustaja yhdistivät voimansa kerätäkseen usean miljoonan euron palkkion Espanjan Super Cupin siirtämisestä Saudi-Arabiaan.

Lehden saamien äänitallenteiden ja asiakirjojen mukaan kaksikko painosti Saudi-Arabian viranomaisia maksamaan 24 miljoonaa euroa turnauksen isännöinnistä.

Kauppaa ehdotti lehden mukaan Piqué, jonka yritys Kosmos on ollut mukana Espanjan Super Cupin järjestämisessä. Piqué auttoi Rubialesia varmistamaan siirron Saudi-Arabiaan, ja sopimus saatiin päätökseen vuonna 2019.

Lehden saamien ääninauhojen mukaan Rubiales keskusteli Piquén kanssa sopimuksen varmistuttua.

”Kello on yli 12, mikä tarkoittaa, että sopimus Saudi-Arabian kanssa on allekirjoitettu. Kiitos kaikesta. Olen täällä mitä tahansa tarvitset. Iso hali. Pidä huolta itsestäsi”, Rubiales sanoi.

El Confidencialin mukaan Rubiales maksoi Piquélle noin 6 miljoonaa euroa kaupasta ja yritti piilottaa Barçan puolustajan osuuden sopimuksista ja tiedoista.

Lehden mukaan siitä lähtien, kun sopimus solmittiin Saudi-Arabian kanssa, Espanjan jalkapalloliitto on saanut vuosittain 40 miljoonan euron maksun. Tämän lisäksi Rubialesin palkka on moninkertaistunut.

Raportissa todetaan lisäksi, että Piqué saa vuosittain neljän miljoonan euron nettomaksun yhtiönsä kautta osallisuudestaan ​​kauppaan. Sopimuksessa määrätään myös, että kilpailu voidaan perua milloin tahansa, jos Kosmos ei saa maksujaan ajallaan.

Korruptiosotku ei ole uusi asia seuran historiassa. FC Barcelona on ollut viime vuosina tutkinnan alla liittyen niin kutsuttuun Barçagateen, jossa seuran kerrottiin palkanneen someyhtiö I3 Venturesin levittämään sosiaalisessa mediassa negatiivisia väittämiä seuraa ja seurajohtoa kritisoineita kohtaan.

Lue lisää: FC Barcelonan ratsiassa pidätettiin neljä henkilöä, poliisin talousrikosyksikkö tutkii seuran erikoista somelikapyykkiä – Maalittamisen kohteena myös tähtipelaajia

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat