Kiekko-Espoon murskatahti jatkui Helsingissä, kun HIFK kaatui toisessa naisten liigan finaalissa: ”Etukäteen mietimme ison jään merkitystä”

Kiekko-Espoo voi ratkaista mestaruuden keskiviikkona kotikaukalossaan.

Kiekko-Espoon Nelli Laitinen juhli 3-0-maaliaan joukkuetovereidensa kanssa jääkiekon naisten Liigan ensimmäisessä loppuottelussa sunnuntaina.

18.4. 17:45

Kiekko-Espoo voitti naisten jääkiekkoliigan toisessa loppuottelussa HIFK:n maalein 6–2 ja johtaa ottelusarjaa 2–0.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, ja espoolaiset pääsevät yrittämään sarjan katkaisua keskiviikkona kotikaukalossaan.

Sunnuntaina Kiekko-Espoo voitti kotonaan ensimmäisen loppuottelun 5–0 ja jatkoi murskatahtia myös Helsingissä pelatussa toisessa ottelussa. Puolustaja Nelli Laitinen rohmusi pisteet 1+2, puolustaja Sanni Rantala 0+3, hyökkääjä Elisa Holopainen 2+0 ja hyökkääjä Tinja Haukijärvi 1+1.

”Hyvä kokonaisuus, ja pääsimme hyvin kiinni peliin. Etukäteen mietimme ison jään merkitystä pelin kannalta, koska pelasimme selkeästi isommassa kaukalossa kuin Tapiolassa. Pääsimme kiekollisesti kuskin paikalle alusta alkaen ja saimme avausmaalin”, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen mainitsi puhelimitse Kiira Yrjösen ylivoimaosuman.

”Isossa kaukalossa tämä ei ole niin paljon kamppailupeliä vaan enemmän luistelupeliä. Pieni kaukalo aiheuttaa sen, että tulee enemmän fyysisyyttä ja kontaktia. Tiesimme sen, että pystymme isossakin kaukalossa pääsemään parhaalle mahdolliselle tasollemme, ja aika lähellä olimmekin.”

HIFK:n Satu-Maaria Vihervuori taklasi sunnuntaina Kiekko-Espoon Emilia Vesan ensimmäisessä loppuottelussa,

Kiekko-Espoo on hallitseva Suomen mestari, mutta HIFK pelaa ensimmäistä kertaa loppuotteluissa. Espoolaisten suoritusvarmuus kovissa peleissä näkyi, kun Laitinen, Emilia Vesa ja Haukijärvi rokottivat toisen erän alkupuolella ja kasvattivat johdon jo 4–0:aan.

”Etenkin toisessa erässä tuli tiuhaan tahtiin tarvittavat maalit. Pystyimme hallitsemaan matsia loppuun asti, mutta lopussa tuli pieni repsahdus”, Haapanen harmitteli.

Kiekko-Espoon ote lipsui päätöserässä sen verran, että Siiri Yrjölä teki 1–4-kavennuksen ja avasi HIFK:n maalitilin loppuottelusarjassa.

”Se pois, niin olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen. Tiesimme, että HIFK tekee maalin jossain vaiheessa. Olemme jumpanneet koko kauden, etteivät yksittäiset maalit saa vaikuttaa ja pääsimme hyvin yli. Takaiskun aikana kaukalossa ollut kentällinen teki seuraavassa vaihdossaan onneksi maalin”, päävalmentaja kiitteli Holopaisen kentällisen nopeaa toimintaa.

Michaela Pejzlova teki HIFK:lle vielä 2–5-kavennuksen, mutta Holopainen viimeisteli pian loppulukemat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat