Ukrainalais­vapaaottelijan äiti piilotti mestaruusvyön kellariin Irpinissä – Asunto tuhottiin, mutta vyö säilyi

Bellatorin keskisarjan mestari Jaroslav Amosov puolustaa titteliään kun sota on ohi.

Jaroslav Amosov (toinen oik.) muiden ukrainalaisten sotilaiden kanssa Irpinissä 6. maaliskuuta.

18.4. 20:06

Vapaaottelujärjestö Bellatorin keskisarjan mestari Jaroslav Amosovin pitäisi puolustaa titteliään ensi kuussa Michael Pagea vastaan Bellator 281 -tapahtumassa Lontoossa.

Mutta Amosov on vetäytynyt ottelusta. Hän on tuonut perheensä turvaan ja palaa takaisin Irpiniin taistelemaan.

Amosov kertoo päätöksestään ja sodasta ukrainalaisella urheilusivustolla Instagramissa.

Amosov kuuluu kotikaupunkinsa Irpinin aluepuolustukseen. Irpin sijaitsee 21 kilometriä Kiovasta luoteeseen ja siellä on käyty kiivaita taisteluita. Se oli jonkin aikaa venäläisjoukkojen miehittämä, ja myös siellä on paljastunut julmuuksia miehityksen jäljiltä.

”Venäläiset sotilaat pommittivat taloja, tappoivat siviilejä, raiskasivat naisia. He tappoivat ihmisiä autoissa, ihmisiä, jotka halusivat vain poistua miehitetyltä alueelta ja elää.”

”Monet ihmiset istuivat kellareissa yli kuukauden. Kun Irpin vapautettiin, heille annettiin pala leipää. He itkivät ja kiittivät. Ennen sitä he istuivat ilman vettä ja valoa, pelkäsivät, että joku tulisi sisään ja heidät ammutaan."

Vapaaottelija kertoo myös, kuinka hänen äitinsä huolehti mestaruusvyöstä, ettei se jäisi venäläisten armoille. Äiti ei olisi halunnut lähteä kotoa sodan sytyttyä, mutta Amosov suostutteli hänet jättämään kotinsa.

”Kun äitini pakkasi, hän piilotti vyön kellariin. On hyvä, että hän teki sen. Miehityksen aikana ryöstäjät tuhosivat hänen asuntonsa.”

Videoviestissään Amosov kertoo saaneensa sosiaalisessa mediassa yhteydenottoja venäläisurheilijoilta, jotka eivät tue sotaa.

"Venäläiset urheilijat, jotka seuraavat Instagramiani, kirjoittivat minulle, etteivät he tue niin kutsuttua sotilaallista erikoisoperaatiota, mutta he eivät voi ilmaista sitä sosiaalisessa mediassa", Amosov sanoi.

David Rickels (vas.) ja Jaroslav Amosov ottelivat elokuussa 2019.

Mestaruusvyön puolustaminen jää väliin, mikä tarkoittaa sitä, että Page ja Logan Storley ottelevat toukokuussa väliaikaisesta mestaruudesta.

"He taistelevat väliaikaisesta mestaruudesta, sillä ei ole minulle merkitystä. Odotan sodan päättymistä ja puolustan titteliäni.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat