Kenian Peres Jepchirchir juoksi Bostonin maratonin voittoon ja saavutti jotain, mihin yksikään maratoonari ei ole ennen yltänyt

Kenialaiset olivat vahvoilla myös miesten sarjassa, jossa Evans Chebet nappasi voiton.

Peres Jepchirchir tuuletti ylittäessään maaliviivan.

18.4. 21:53

Kenian Peres Jepchirchir kävi tiukan kamppailun Bostonin maratonin naisten sarjan voitosta Etiopian Arabel Yeshanehia vastaan. Jepchirchirin aika 2:21:01 oli neljä sekuntia Yeshanehia parempi. Aika oli Bostonin maratonin historian kolmanneksi nopein.

Jepchirchir teki voitollaan lajin historiaa. Hän nimittäin voitti myös Tokion olympialaisten sekä New Yorkin maratonin, ja hänestä tuli ensimmäinen urheilija, mies tai nainen, joka on voittanut kaikki kolme kisaa vuoden sisällä.

”Bostonin voittaminen merkitsee minulle paljon”, Jepchirchir sanoi televisiohaastattelussa pokaalin jaon jälkeen Washington Postin mukaan.

”Tiedän, että lisää voittoja on tulossa.”

Kenialainen Evans Chebet nappasi voiton miesten puolella ajalla 2.06.51.

Toinen ja kolmas sija menivät myöskin Keniaan Lawrence Cheronolle ja Benson Kiprutolle. Cherono voitti kilpailun vuonna 2019, kun taas Kipruto voitti viime vuonna.

Daniel Romanchuk, 23, voitti toista kertaa urallaan pyörätuolisarjan. Hän kelasi maaliin ajalla 1 tunti, 28 minuuttia ja 56 sekuntia. Naisten pyörätuolipuolella sveitsiläinen Manuela Schar vei mestaruuden neljännen kerran peräkkäin ja kellotti ajan 1.41.08.

Bostonin maraton palasi perinteiseen ajankohtaan, Patriots' Day:n juhlapäivään. Kisa on viimeksi juostu tuttuna ajankohtana vuonna 2019.

Vuonna 2020 ikoninen maraton peruttiin koronaviruspandemian vuoksi ja samasta syystä vuoden 2021 kisa juostiin lokakuussa.

Perinteinen maraton juostiin maanantaina 126. kertaa. Samalla juhlistettiin myös Bostonin ensimmäisen naisten kilpailun 50-vuotispäivää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat