Huippupyöräilijä Bradley Wiggins teki karun paljastuksen lapsuudestaan – valmentaja käytti hyväksi

Valmentajan väitetty käytös jätti pysyvän arven Bradley Wigginsin elämään. ”Minulla ei ollut ketään, kenen puoleen olisin voinut kääntyä.”

Sir Bradley Wiggins lopetti kilpapyöräilyn joulukuussa 2016.

19.4. 10:33

Pyöräilyn olympiavoittaja ja maailmanmestari Sir Bradley Wiggins väittää, että valmentaja käytti häntä nuorena seksuaalisesti hyväkseen.

Wiggins kertoo Men's Health UK -lehden haastattelussa olleensa hyväksikäytön aikana 13-vuotias, mutta halunneensa unohtaa koko asian.

”Minulla ei ollut ketään, kenen puoleen olisin voinut kääntyä”, sanoo Wiggins, joka on Ranskan ympäriajon ensimmäinen brittivoittaja.

Wiggins kertoo olleensa nuorena hyvin yksinäinen. Isälleen hän ei puhunut asiasta.

”Isälläni oli tapana lyödä minua. Hän ei pitänyt pyöräilyvarusteistani. Myös isäpuoleni oli melko väkivaltainen minua kohtaan. Hän kutsui minua ’pepuksi’”, 41-vuotias Wiggins sanoo lehdelle.

”Halusin vain päästä pois ympäristöstä. Minusta tuli niin eristäytynyt. Olin monella tapaa melko outo teini, ja mielestäni pyörällä ajo johtui vastoinkäymisistä. Hautasin valmentajani käytöksen, mutta se vaikutti minuun aikuisena.”

Wiggins on puhunut aiemmin masennuksesta ja vaikeasta lapsuudestaan. Tuoreen paljastuksen hän teki Men’s Healthin toukokuun numerossa.

Wigginsin isä, australialainen ammattipyöräilijä Gary Wiggins, kuoli vuonna 2008 tappelun seurauksena kotijuhlissa.

”Isäni jätti meidät, kun olin pieni. Aloimme tavata uudestaan, kun täytin 18 vuotta. Silti moni asia jäi vaille vastausta, kun hänet tapettiin. Isä oli sankarini. Olkoonkin, että hän oli alkoholisti ja käytti huumeita. Pyöräilijänä hän oli hukkaan heitetty lahjakkuus”, Wiggins kertoo.

Bradley Wiggins syntyi Belgiassa, mutta varttui Lontoossa. Hänet aateloitiin vuonna 2013. Kilpaura päättyi vuonna 2016.

Wiggins voitti kultaa neljissä olympiakisoissa. Ateenassa 2004 ja Pekingissä 2008 hän voitti takaa-ajon henkilökohtaisen kilpailun. Joukkuetakaa-ajon kultaa hän polki Pekingissä ja Riossa 2016. Lontoossa 2012 hän voitti olympiakultaa maantiepyöräilyn aika-ajossa.

Lontoon olympiavuonna hän juhli myös Ranskan ympäriajon voittoa.

”Tour de Francen voiton ja olympiavoiton jälkeen elämä ei ollut enää ennallaan. Se oli luultavasti elämäni onnellisin ajanjakso, vaikka elin eräänlaisen verhon takana eräänlaisena rokkitähtenä. Innostuin maineesta ja ihailusta.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat