Vahvistus: Venäläis­pelaajien osallistuminen Wimbledonin tennis­turnaukseen kielletään

Venäläisurheilijoita on suljettu kansainvälisistä kilpailuista lukuisissa lajeissa.

Daniil Medvedev on maailmanlistan kakkonen.

20.4. 10:51 | Päivitetty 20.4. 18:56

Venäläispelaajat eivät saa osallistua Wimbledonin tennisturnaukseen kesä–heinäkuussa Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vuoksi.

Turnauksen järjestäjät vahvistivat odotetun päätöksen verkkosivuillaan keskiviikkoiltana. Asiasta uutisoi aiemmin Sportico lähteisiinsä vedoten.

Järjestäjät kertoivat, etteivät voi nykytilanteessa antaa Venäjän hallinnon hyödyntää venäläisten tai valkovenäläisten pelaajien osallistumista turnaukseen.

”Ymmärrämme tämän olevan vaikeaa asianosaisille. On surullista, että he joutuvat kärsimään Venäjän hallinnon johdon toimista”, turnauksen järjestelyistä vastaavan All England Lawn Tennis and Croquet Clubin puheenjohtaja Ian Hewitt sanoi tiedotteessa.

Samalla järjestäjät tuomitsivat Venäjän käymän hyökkäyssodan Ukrainassa ja ilmaisivat tukensa sotatoimista kärsineille. Sodan sijaan järjestäjät puhuivat konfliktista.

Venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita on suljettu kansainvälisistä kilpailuista lukuisissa lajeissa, mutta tennikseen ei kilpailukieltoja oltu aiemmin ulotettu. Pelaajat olivat saaneet osallistua ilman kansallisia tunnuksia.

Maailman sadan parhaan pelaajan joukossa on neljä venäläismiestä. Naisten puolella sadan parhaan listalla on kahdeksan venäläistä.

Korkeimmin sijoitetut ovat miesten maailmanlistan kakkonen Daniil Medvedev ja kahdeksas Andrei Rublev. Naisten puolella paras on maailmanlistan 15. Anastasia Pavljutšenkova.

Wimbledon on vuoden kolmas grand slam -turnaus Australian avointen ja Ranskan avointen jälkeen. Tänä vuonna Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta–10. heinäkuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat