Onnekas pomppu käänsi toisen finaalin Tapparalle: ”Yritin syöttöä”

Tapparan Charles Bertrand iski voittomaalin TPS:n Ruben Rafkinin luistimen kautta.

Tappara kaatoi lauantaina TPS:n vieraskaukalossa jääkiekon Liigan toisessa loppuottelussa. Kuvassa kirvesrinnat juhlivat Waltteri Merelän tekemää illan avausmaalia.

23.4. 16:40 | Päivitetty 23.4. 20:29

TPS–Tappara 1–2 je.

Voitot 0–2

Jääkiekon Liigan finaalisarja kulkee tiukasti runkosarjan voittaneen Tampereen Tapparan komennossa. Tappara otti lauantaina jo toisen kiinnityksensä mestaruuteen Charles Bertrandin jatkoeräosumalla.

”Tuntuu tietysti mahtavalta. Tänään oli iso taistelu, paljon tunteita ja hyviä asioita tapahtui lopuksi”, ranskalainen Bertrand sanoi C Moren haastattelussa englannin ja suomen sekoituksella.

Jo juniorina Suomeen ja Rauman Lukkoon tullut Bertrand kuritti kauden 2013–2014 seuraansa onnekkaalla tavalla. Bertrandin syöttö takatolpalle pomppi sisään TPS-puolustaja Ruben Rafkinin vasemmasta jalasta.

”En tiedä, kuka oli takatolpalla, mutta yritin syöttöä. Se meni maaliin, en tiedä miksi, mutta se on hyvä juttu”, hän sanoi selvällä suomen kielellä.

Takatolpalla Bertrandin syöttöä odotti Kyle Platzer, joka olisi todennäköisesti ratkaissut ottelun kirvesrinnoille, vaikka kiekko ei olisikaan pomppinut sisään Rafkinista: niin vapaana hän odotti kiekkoa.

Tapparan avausmaali syntyi Waltteri Merelän lavasta avauserän lopussa. Merelä iski kevään ensimmäisen osumansa Brady Austinin laukauksen irtokiekosta.

”Ehkä tässä on enemmän ja vähemmän ollut nuo lätkäkamat ja minun pelipaita paikalla näissä peleissä, mutta äijää ei ole oikein vielä näkynyt”, Merelä kertasi C Morella avauserän jälkeen.

TPS:lle olisi voinut jäädä käteen enemmänkin kuin niukka tappio, mutta joukkue tuskaili jälleen maalinteon kanssa. Piina helpotti vasta ajassa 54.31, kun Juuso Pärssinen vei Palloseuran jatkoeriin.

Edellisen maalinsa keskiviikon finaalissa jo viiden minuutin pelin jälkeen tehnyt TPS ehti pelata maaleitta 109 minuuttia ja 16 sekuntia.

TPS-kapteeni Juhani Jasu piti C Moren haastattelussa toista finaaliottelua odotetunlaisena. Hän palasi Palloseuran nelossentteriksi yhden pelin tauon jälkeen.

”Molemmat löivät mielestäni kaiken likoon. Tasainen peli, joka sitten ratkesi ehkä tuommoiseen pomppuun, mutta pomputkin pitää ansaita. Taistelu jatkuu”, Jasu sanoi.

Finaalisarja jatkuu maanantaina Tampereella. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat