Tapparalle voiton torjunut Christian Heljanko vaatii omiltaan paljon parempaa peliä: ”Ei riitä jatkossa”

Charles Bertrand sai maalin nimiinsä, vaikka onni auttoikin.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko pelasi erittäin vahvan ottelun toisessa finaalipelissä.

23.4. 13:14 | Päivitetty 23.4. 21:03

Turku

Tapparan kokenut hyökkääjä Charles Bertrand oli lauantai-illan juhlittu Turkuhallissa, mutta pettymys paistoi puolustaja Ruben Rafkikin kasvoilta.

Jatkoerän voittomaali 2–1 painui Rafkinin luistimesta maaliin. Kaikki toiveet ottelusarjan tasoittumisesta päättyivät siihen.

Kello pysähtyi aikaan 62.41. Se oli lyhyt jatkonäytös, joka sai ison osan 10 500 katsojasta pettymään. Tapparan fanit jäivät vähemmistöön, vaikka saivat äänensä kuuluville – varsinkin lopussa.

”Kolme minuuttia saa vituttaa, sitten pitää suunnata kohti seuraavaa peliä. Ei saa jäädä murehtimaan”; TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi HS:lle.

”Ei itse tehty, kun oli paikat ja harmittava pomppu ratkaisi. Selkeä parannus edelliseen peliin verrattuna ja siihen pitää olla tyytyväinen. Vielä tarvitaan maalille lisää pelaajia ja tehoa lisää hyökkäysalueen hyökkäyspeliin.”

Jos sai Bertrand onnitteluja, oli maalivahti Christian Heljanko vielä enemmän Tapparan takuumies. TPS laukoi 55 kertaa ja niistä kertyi Heljangolle torjuttavaa 30 laukausta. Urakkaa riitti, eikä taakse mennyt kuin Juuso Pärssisen näppärä tasoitus viisi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

”Oli tosi hieno meininki hallissa. Turkuun pisteet siitä”, Heljanko kehui lähes täyden Turkuhallin tunnelmaa, mutta jäi kaipaamaan omalta joukkueeltaan vähän enemmän.

”Toisen ja kolmannen erän TPS oli kyllä tosi hyvä, ja onneksi pysyimme tuloksessa mukana. Olisi Tepsi voinut siinä jonkin maalin tehdä enemmänkin. Jääkiekko on joskus tämmöistä, kun et itse tee, kaveri tekee.”

Heljanko ryntäsi maaliltaan onnittelemaan Bertrandia ja joukkueen saamaa toista kiinnitystä.

”Eiköhän tämä ollut koko joukkueen voitto. Tämä voittaminen ei ole helppoa näissä peleissä. Tulokseen olen tyytyväinen, mutta tuo meidän pelaaminen ei riitä jatkossa. Se on varma”, Heljanko sanoi.

”Kaksi erää olimme aika paineissa ja onnekkaitakin.”

Vahvan alun jälkeen Tappara naulasi avausmaalin. Osuma oli erittäin iso asia Waltteri Merelälle. Se oli yhdelle kauden läpimurtopelaajista vasta ensimmäinen pudotuspeliosuma tänä keväänä.

Vihdoinkin Merelä onnistui naulata 21 runkosarjamaalin jatkeeksi ensimmäinen kevään maali. Menossa oli sentään ottelu numero 12.

Jos vei Tappara avauserän, pystyi kotijoukkue kääntämään pelin virtauksen itselleen toisessa. Vain maali tai maalit puuttuivat.

Vihdoin kolmannessa erässä yritys toi palkinnon, kun Markus Nurmen ja Juuso Pärssisen yhteistyö toimi kitkattomasti.

Ottelusarjan jatkuu Tampereella maanantaina. Siihen tuleekin tiivis pätkä, kun tiistaina pelataan heti perään. Tähän mennessä nähdyn perusteella voi hyvinkin olla, että mestaruuskannua heilutellaan Turussa tiistaina.

Ainakin Kanada-maljaa voidaan alkaa kiillottaa. Tätä kautta on maksimissaan reilu viikko jäljellä.

TPS sai kakkosfinaaliin mukaan työmieskolmikon Eetu Liukas, Juhani Jasu ja Aarne Intonen. He puuttuivat kokoonpanosta avausottelussa. Kolmikko toi lisää virtaa TPS:n peliin, mutta yhtä maalia pitemmälle joukkue ei silti päässyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat