Interin Matias Tammisen huippu­ottelu varjosti HJK:n Perparim Hetemaj’n paluu­ottelua – ”Nyt nautin joka hetkestä”

Inter aiheutti Klubille kauden ensimmäisen tappion, ja Interin Matias Tamminen syötti kaksi maalia ja teki maalin.

Avausmaalin syöttäjä Matias Tamminen (vas.) juhli joukkuekaverien kanssa Petteri Forsellin (viides vas.) maalia.

23.4. 17:49

HJK–Inter 1–4

Kuudentoista vuoden tauon jälkeen Töölön jalkapallostadionille Klubin paidassa palannut Perparim Hetemaj, 35, sai raikuvat suosionosoituksen kotiyleisöltä, kun hän tuli toiselle jaksolle kentälle.

Hetemaj oli Euroopan viiden suurimman sarjan toiseksi rikotuin pelaaja viime vuosikymmenellä. Ei mennyt kuin kaksikymmentä minuuttia, kun hän onnistui hankkimaan Interin Tommi Jyrylle varoituksen.

Hetemaj’n paluuottelusta ei tullut kuitenkaan sellaista juhlaa kuin siitä kenties piti tulla.

”Kiva oli palata, ja arvostan suuresti kannattajien aplodeja. Kun peli hävittiin, ei ole paras fiilis. Huomenna pitää muistaa tämä fiilis ja tehdä paljon duunia”, Hetemaj sanoi.

HJK:n Perparim Hetemaj aloitti paluuottelunsa vaihtopenkillä.

Ottelusta tuli Interin 20-vuotiaan Matias Tammisen uran paras ottelu. Kotkasta Interiin siirtynyt Tamminen pelasi ensi kertaa Veikkausliigassa Interin avauksessa.

”Hän on ansainnut paikkansa avauksessa treeneissä ja tultuaan vaihdosta kentälle. Hän menee kovaa eteenpäin”, Petteri Forsell kehui Tammista.

”Pitää sanoa, että tämä oli kyllä urani paras peli. Itseluottamus on hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Viime vuosi oli minulle vaikea vuosi. Nyt nautin joka hetkestä”, Tamminen sanoi.

70. minuutilla Inter nousi hieman yllättäen 2–1-johtoon, kun kentän lyhyimpiin pelaajiin kuuluva David Haro pääsi puskemaan Pyry Soirin ja Valtteri Morenin välistä pallon kentän kautta maaliin. Tamminen antoi keskityksen maaliin.

Lisää kylmää kyytiä tuli pian. Atomu Tanaka rikkoi Benjamin Källmania rangaistuspotkun arvoisesti. Källman laukoi pilkulta varmasti maalin.

Ja 78. minuutilla kaksi maalia syöttänyt Tamminen sinetöi huippupelinsä laukomalla pallon oikealta laidalta maaliin ja vei Interin 4–1-johtoon kauden avausmaalillaan.

”Näin, että Forsell ja Källman menevät maalille, niin ajattelin laittaa kovan pallon sinne. Nyt se meni sitten suoraan sisään.”

Interin päävalmentaja Miguel Grau sanoi olevansa todella tyytyväinen Tammiseen.

”Hän tekee hullun lailla töitä. Hän ei koskaan valita, vaikka hänet laittaisi mille tahansa pelipaikalle. Kaikki pelaajat ja valmennus ovat iloisia hänen puolestaan.”

HJK aloitti kauden neljännen ottelunsa kuin kohmeesta kärsien. Ensimmäinen vartti kulminoitui avausmaaliin. Tamminen riisti puolustuspäässä pallon HJK:n laitapakilta Murilolta, ja Inter pääsi neljällä kolmea vastaan vastahyökkäykseen.

Tamminen kuljetti palloa kohti HJK:n puolustuslinjaa ja syötti pallon lopulta Forsellille, joka laukoi pallon maalin oikeaan takakulmaan.

HJK sai tasoituksensa 27. minuutilla, kun Jukka Raitalan keskityksen jälkeen pallo putosi Casper Terholle rangaistusalueen oikealle laidalle. Terho ohitti yhden puolustajan ja laukoi pallon vasurillaan yläkulmaan.

Casper Terho (vas.) ja Murilo juhlivat Terhon kauden toista liigamaalia.

Taulla HJK tarvitsi herätyksen. Se tuli tuplavaihdon muodossa, kun Hetemaj tuli Johannes Yli-Kokon tilalle ja Santeri Hostikka Fabian Serrarensin tilalle. Vaihdoista ei ollut tarvittavaa hyötyä. Inter teki johtomaalinsa vain pari minuuttia Soirin vaihdon jälkeen tämän nenän edestä.

Vartti ennen loppua HJK:n päävalmentaja Toni Koskela vaihtoi vielä Joona Toivion kentälle. Päävalmentaja oli ilmeisesti nähnyt tarpeeksi Morenin virheitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat