VaLePa ei saanut lentopallofinaaleita katkaistua ja kulta ratkeaa vasta Kuopion tapahtumaruuhkassa: ”Hallin toisessa päässä on moottoripyörämessut”

VaLePa oli erävoiton päässä mestaruudesta.

Antti Siltala (oik.) tuuletti voittoa Sastamalassa torstaina. Kuvassa myös Savo Volleyn Andrus Raanik.

21.4. 21:55

Sastamala

Kaikki oli katettu torstaina VaLePan mestaruusjuhliin, kun kuudetta lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelua oli pelattu kaksi erää. Niin ylivoimainen oli VaLePa ollut kaksi erää.

Mutta ajatus katosi jonnekin pitkällä tauolla VaLePan pukukopissa. Toisessa pukukopissa tapahtui myös jotakin. Savo Volley voitti kolme seuraavaa erää, ottelun 3–2 ja siirsi ratkaisun Kuopioon lauantaiksi seitsemänteen loppuotteluun voittojen ollessa tasan 3–3.

”Tulee mielenkiintoinen tapahtuma. Hallin toisessa päässä on moottoripyörämessut”, huokaili Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

VaLePa kesti päätöserässä kolme ottelupalloa oltuaan tappiolla jo 10–14, mutta lopulta ottelussa 23 pistettä tehnyt Andrus Raadik iski vieraille helpottavan pisteen ja näin erävoitto kirjattiin vierasjoukkueelle 13–15.

”Siitä oli jo pakkokin onnistua. Ehdin sössiä jo pari hyökkäystä”, Raadik korosti.

Raadik nosti eniten omaa tasoaan pisteissä, mutta koko joukkue kohensi. Yksi ratkaisu oli Michael Michelaun tulo hakkuriksi.

”Suomessa pitkät erätauot tuovat usein muutoksia otteluun. Teimme muutoksia, vastaanotto koheni ja hakkurin vaihto (Michelau) oli mielestäni ainoa mahdollisuus”, Raadik sanoi.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko löysi tappion syyn helposti.

”Kun ottelu piti ratkaista, niin kaikilla ei kantti kestänyt. Vastaanotto heikkeni koko ajan. Oli paikat kolmannessa ja neljännessä erässä, mutta tuli taktisiakin virheitä”, Kangaskokko tunnusti.

Sakari Mäkinen teki huikeat 31 pistettä. Toiseksi paras Matias Tihumäki teki 16 pistettä.

”Sanattomaksi vetää. Savon vahvuus on rosterin laajuus. He olivat kovia kun sitä piti”, Mäkinen sanoi.

Tolvasen mielestä mitään erityistä ei tehty pitkällä tauolla.

”Keskusteltiin lyhyesti. Kaikki laitettiin all in. Rentoutettiin hommaa, ja jokainen nosti omaa tasoaan. Katsotaan kuka pelaa lauantaina hakkurina, Michael onnistui nyt”, Savo Volleyn valmentaja Tolvanen sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat