Juhani Tyrväinen iski Luleå HF:n lähelle finaalia, mutta ruotsalais­asiantuntija leimasi suomalaisen filmaajaksi: ”Hän kaatuu kuin keila”

Tyrväisen Luleå HF on enää voiton päässä Ruotsin liigan finaaleista.

Juhani Tyrväinen (oik.) puhuttaa Ruotsissa. Kuva on vuoden 2019 MM-kisoista.

22.4. 9:06

Jääkiekon Ruotsin liigan välierissä luulajalainen Luleå HF voitti göteborgilaisen Frölundan torstai-iltana maalein 2–0 ja siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon. Finaaliin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

Luleån voittomaalin iski suomalaispelaaja Juhani Tyrväinen ottelun toisessa erässä.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n jääkiekkoasiantuntija Jonas Andersson ei juurikaan ollut kiinnostunut Tyrväisen voittomaalista, sillä häntä häiritsi suomalaisen pelityyli. Esimerkkinä oli Frölundan Mats Rosseli Olsenin saama jäähy poikittaisesta mailasta: Olsen sai oikeutetusti jäähyn, mutta Anderssonin mielestä Tyrväinen tarpeettomasti liioitteli tilanteessa.

”Hän on klassinen ’shit disturber’, yllyttäjä – kutsukaa, miksi haluatte. Hän hakeutuu tilanteisiin, antaa ensin itse vähän ja saa itse iskun, jonka jälkeen hän kaatuu kuin keila, kuin korttitalo. Tästä en pidä Tyrväisen pelaamisessa”, Andersson toteaa.

Andersson sanoo pitävänsä Tyrväisen tavasta pyrkiä Frölundan pelaajien ”ihon alle” ja vahvasta läsnäolosta otteluissa, mutta ruotsalais­asiantuntija myös syyttää Tyrväistä filmaamisesta.

”Tämän [filmaamisen] voi tarkistaa jälkeenpäin. Mutta ei myöskään voi olla sympatisoimatta, kuinka tärkeä hän on Luleålle. Hän painaa päälle kaikin tavoin ja hänen kohtaamisensa on sietämätöntä”, Andersson sanoo.

”Hän kuuluu sellaisiin pelaajiin, joita halutaan omaan joukkueeseen, mutta heidän kohtaamistaan pelätään kuin ruttoa. Tällaiset pelaajat ovat vaikeita erotuomareille.”

Luleå HF.n toinen maali syntyi tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Isac Brännströmin tekemään maaliin antoi syötön Sami Lepistö.

Toisessa välieräsarjassa Färjestad johtaa Rögleä otteluvoiton 2–1. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran perjantaina. Luleå ja Frölunda pelaavat seuraavan kerran lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat