Erotuomarit onnistuivat tekemään kaksi virhettä, kun Montrealin pelaaja kauhoi kädellään maali­syötön

Philadelphia Flyersin valmentaja ei saanut haastaa tilannetta, vaikka hänellä olisi ollut oikeus siihen.

Mike Hoffman juhli maalia, joka olisi pitänyt hylätä.

22.4. 9:43

Jääkiekon NHL-liigassa hyväksyttiin torstai-iltana erikoinen maali. Montreal Canadiensin Brendan Gallagher kauhoi kiekon maalin kulmalta kädellään maalin edustalle, josta Mike Hoffman pisti kiekon Philadelphia Flyersin maaliin ja kavensi tilanteen 1–2:een.

Ottelun kanadalaiset selostajat olivat varmoja, että maali hylätään. Maalista käytiin reilun minuutin ajan keskustelua erotuomareiden ja Philadelphian valmentajien kanssa, mutta lopulta maali hyväksyttiin.

Miksi näin kävi?

Muun muassa Monreal Hockey Now -sivusto huomauttaa, että muutama vuosi sitten valmentajille annettiin lisää mahdollisuuksia haastaa maalitilanteita. Yksi lisäyksistä oli käsisyöttö.

Aluksi luultiin, että Philadelphian valmentajat eivät olisi muistaneet uutta sääntökohtaa, mutta muun muassa The Athleticille NHL-jääkiekosta kirjoittava Pierre LeBrun twiittasi, että kyse ei ollutkaan unohduksesta. Erotuomarit olivatkin sanoneet päävalmentaja Mike Yeolle, että tilannetta ei voi haastaa.

Toisin sanoen erotuomarit tekivät yhdestä tilanteesta kaksi virhettä: hyväksyivät virheellisesti tehdyn maalin ja kielsivät valmentajaa haastamasta maalia, vaikka valmentajalla olisi ollut siihen oikeus.

Erotuomareiden onneksi ottelulla ei ollut suurta merkitystä ja lisäksi Philadelphia voitti ottelun 6–3. Kumpikin joukkueista on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat