Kansanedustaja Mikko Kärnä: Jokerit suljettava kaikista kiekko­sarjoista vuoteen 2030 asti – ”Kurri pakotelistalle”

Kansanedustaja Mikko Kärnän mielestä Jokereita pitäisi rangaista veljeilystä Putinin kanssa. Jokerien omistajaa Jari Kurria hän vaatii pakotelistalle.

Jari Kurri on ostanut Jokerit kokonaan itselleen, mutta hakee rinnalleen uusia omistajia.

22.4. 16:02 | Päivitetty 22.4. 17:44

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) vaatii, että Helsingin Jokerien pääsy Suomen jääkiekkosarjoihin estetään kokonaan vuoteen 2030 asti.

Kärnä perustelee asiaa twiitissään rangaistuksena veljeilystä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

”Teen asiasta tarvittaessa vaikka toimenpidealoitteen. Kurri pitäisi puolestaan laittaa pakotelistalle”, Kärnä viittaa Jokerien pääomistajaan Jari Kurriin.

Jokerit pelasi Venäjän kiekkoliigassa KHL:ssä kahdeksan kautta. Joukkueen viimeinen kausi keskeytyi helmikuussa, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Keskiviikkona Jokerit tiedotti, että se pyrkii palaamaan Suomen kiekkoliigaan kaudeksi 2023–2024.

Ensi kaudella sillä ei ole edustusjoukkuetta missään sarjassa, mutta juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti.

Jokerien yksi mahdollinen paluukuvio on, että se aloittaisi pelaamisen Liigaa alempaa Mestiksessä, josta se voisi nousta ylemmälle sarjaportaalle.

Jokerien paluusta ei ole tehty virallista päätöstä. Sen entinen kotihalli Helsingin Ilmalassa on venäläisomistuksessa, eikä areenalla voi järjestää tapahtumia.

Tämän takia Jokerit voi joutua etsimään itselleen uuden pelipaikan pääkaupunkiseudulta.

Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi: jakaa Nordiksen jäähalli HIFK:n kanssa tai siirtyä Metro-areenaan Espooseen.

Kurri osti Jokerit kokonaan itselleen, mutta nyt haussa on uusia omistajia, jotta seura voi jatkaa kunnolla toimintaansa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat