Kalle Rovanperän johto kutistui rengasrikon takia: ”En tiedä, mitä tapahtui”

Ott Tänak saavutti suomalaista lähes minuutilla Kroatian MM-rallissa.

Kalle Rovanperä kuvattiin Monte Carlon MM-rallin viileissä oloissa tammikuussa.

23.4. 10:15 | Päivitetty 23.4. 14:02

Toyotan Kalle Rovanperän johtoasema suli lähes minuutilla, kun suomalaiskuski kärsi rengasrikon Kroatian MM-rallin 11. erikoiskokeella.

Erikoiskokeen ylivertaisen kärkiajan kaasutellut Hyundain Ott Tänak saavutti Rovanperää 54,5 sekunnilla ja kutisti suomalaisnuorukaisen kokonaisjohdon 18,2 sekuntiin.

Muhkeassa johdossa ollut Rovanperä sijoittui osuudella 11:nneksi.

”En tiedä, mitä tapahtui. Se (rengasrikko) tuli varmaan pienen tien alussa, mutta emme tunteneet autossa mitään”, Rovanperä ihmetteli WRC:n mukaan.

Rovanperä johti Tänakia perjantain ajopäivän jälkeen reilulla 1.20 minuutilla, mutta virolainen osoitti, että Kroatian mutaisilla asfalttiteillä voi kuroa suuriakin eroja kiinni. Sadesäässä loistanut Tänak paahtoi osuuden pohja-ajan lähes 20 sekunnin erolla tallitoveriinsa Thierry Neuvilleen.

”Näissä olosuhteissa ajoilla ei ole väliä. Pitää vain olla iloinen, että pääsee maaliin. Ajaminen on hankalaa, sillä näin konepellin juuri ja juuri”, Tänak totesi.

Perjantaina heti rallin alussa keskeyttänyt Toyotan Esapekka Lappi on ollut mukavassa vauhdissa lauantaiaamuna. Lappi oli 11. osuuden neljänneksi nopein jääden Tänakista 26,4 sekuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat