Uusi supertähti Carlos Alcaraz, 18, on kiipeämässä maailman huipulle samassa tahdissa kuin Rafael Nadal

Alcaraz nousee maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon nuorimpana miehenä vuoden 2005 jälkeen.

Carlos Alcaraz on voittanut tällä kaudella jo kaksi turnausta. Perjantaina hän eteni Barcelonassa välieriin.

23.4. 11:37

Espanjalainen Carlos Alcaraz on yhä vankemmin tenniksen uusi supertähti, ja maanantaina hän tekee jännittävää historiaa lajin maailmanlistalla.

Alcaraz, 18, nousee maailmanlistalla ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja tekee sen samanikäisenä, samaan aikaan ja saman kilpailun yhteydessä kuin maanmiehensä ja lajin suurimpiin pelaajiin lukeutuva Rafael Nadal teki vuonna 2005.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Alcaraz on Nadalin jälkeen nuorin pelaaja, joka nousee miesten maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon. Edellinen alle 20-vuotiaana tähän yltänyt mies oli britti Andy Murray vuonna 2007.

Alcarazin nousu kymmenen kärkeen varmistui perjantaina, kun hän eteni Barcelonan turnauksessa välieriin kukistamalla ykköseksi sijoitetun ja maailmanlistalla viidentenä olevan Kreikan Stefanos Tsitsipasin 6–4 5–7 6–2.

”Tämä oli luultavasti urani suurin voitto massakentällä. Tämä on uskomatonta”, Alcaraz sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Alcaraz on kohdannut Tsitsipasin kolme kertaa ja voittanut joka kerta. Viime viikolla kreikkalainen voitti Monte Carlon turnauksen.

”Uskon, että voitin tämän kisan suosikin. Pelaan uskomattomalla tasolla. Luulen, että olen valmis voittamaan”, Alcaraz sanoi.

Hän on tällä kaudella voittanut jo Miamin ja Rio de Janeiron turnaukset. Välierässä tänään lauantaina hän kohtaa Australian Alex de Minaurin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat