KHL:n pudotuspeleissä pelannut Mikko Lehtonen liittyy Leijonien MM-leiritykseen – ”Tiedämme faktat”

Myös Marko Anttila tulee maajoukkueeseen ensi viikolla Tšekin EHT-turnauksessa

Pietarin SKA:n Mikko Lehtonen pelasi 10. huhtikuuta Moskovan TsSKA:ta vastaan.

23.4. 11:55

Jääkiekon KHL-liigan pudotuspeleissä Pietarin SKA:n paidassa pelannut puolustaja Mikko Lehtonen liittyy Leijonien MM-leiriryhmään.

Maajoukkue tiedottaa verkkosivuillaan, että myös Ilveksessä pelannut MM-kultakapteeni Marko Anttila liittyy joukkueeseen ensi viikolla pelattavaan Tšekin EHT-turnaukseen.

Helmikuussa olympiakultaa voittanut Lehtonen pelasi KHL:n lohkofinaaleissa niin ikään olympiajoukkueeseen kuuluneen Leo Komarovin kanssa. Leijonien mukaan Komarov ei ole täydessä pelikunnossa, eikä hyökkääjää nähdä toukokuun MM-kotikisoissa.

Lehtosen ja Komarovin mahdollinen MM-osallistuminen on herättänyt runsaasti keskustelua sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainassa. Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo keskustelleensa Lehtosen kanssa asiat läpi.

”Olemme käyneet hänen kanssaan keskustelut ja tiedämme faktat. Näiden pohjalta toivotamme Lehtosen lämpimästi tervetulleeksi Leijonien matkaan”, Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Suomi kohtaa ensi viikolla Ostravan EHT-turnauksessa Tšekin, Ruotsin ja Itävallan. Itävalta ja Ranska nostettiin kevään MM-kisoihin Venäjän ja Valko-Venäjän tilalle.

Tämän viikon torstaina pelatussa Suomi–Norja-ottelussa lievän vamman saanut Hannes Björninen on ensi viikon sivussa joukkueesta. Björninen palaa joukkueeseen mahdollisesti neljännellä leiriviikolla, jolloin ohjelmassa on Ruotsin EHT-turnaus.

Tampereella ja Helsingissä pelattavat miesten MM-kisat alkavat 13. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat